Dan Petrescu a înfiinţat Asociaţia Profesională a Ciobanilor

Crescătorul de ovine Dan Petrescu din Curtea de Argeș a anunțat înființarea unei noi organizații în oierit, potrivit agrointel.ro. Un grup de oieri din care fac parte Dan Petrescu, Gheorghe Dănulețiu (cunoscutul Ghiță Ciobanul) și Ionică Sterp au pornit la drum pentru înființarea unei noi asociații. Fermierilor le-au ieșit actele de la Ministerul Justiției, iar noua structură de reprezentare din oierit se va numi Asociația Profesională a Ciobanilor. „Ne-au ieșit actele de la Ministerul Justiției privind disponibilitatea pentru denumirea noii asociații. Asociația se va numi Asociația Profesională a Ciobanilor, cu inițialele APC”, a declarat oierul Dan Petrescu pentru sursa citată.

Dan Petrescu a arătat că în noua asociație oierii care întâmpină probleme vor fi sprijiniți, astfel încât „ciobanul să fie respectat, respectat ca pe vremea lui nea Nicu”, nu cum se întâmplă acum, spune Petrescu, când ciobanii au ajuns  „bătaie de joc!”.

Definitivarea procedurilor juridice pentru înființarea APC ar mai putea dura puţin timp. „Este o chestiune de două săptămâni dacă nu întâmpinăm greutăți. Spun asta pentru că ni s-au mai întâmplat lucruri. Noi inițial am vrut să avem denumirea de Asociația Națională a Crescătorilor de Ovine și Caprine din România. Am primit aprobare de la Secretariatul General al Guvernului, dar ni s-a respins la Ministerul Justiției pe motiv că numele seamănă cu cel al altei asociații”, a declarat Dan Petrescu, subliniind că, printr-o coincidență ciudată, exact în  ziua în care se afla la Agenția Națională pentru Zootehnie pentru discuții s-a dat avizul negativ la Ministerul Justiției.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email