Dacia se menţine în plutonul fruntaş. Victorie şi… fuga la nuntă!

Dacia Mioveni – Mureşul Deva 2 – 0 (1 – 0 ). Trupa antrenată de „Grecul” Iordan Eftimie a reuşit din nou un meci excelent pe teren propriu şi a mai adăugat trei puncte în clasament menţinându-se în grupul echipelor fruntaşe cu pretenţii la promovare. Este adevărat că Murşul Deva a părut una din formaţiile sărmane ale seriei a doua din liga secundă, dar meritul incontestabil pentru soarta meciului i-a aparţinut Daciei Mioveni. Pe lângă cele două goluri, jucătorii Daciei au mai ratat alte 5-6 ocazii mari la poarta lui Rahoveanu aflat în mare formă, şi care a limitat proporţiile scorului. După victorie, jucătorii, antrenorii şi conducătorii Daciei au fost la „Magic” la nunta delegatului echipei, Şerban Gheorghe.

Două goluri şi multe ratări

Minutul 37 a adus cea mai spectaculoasă fază a partidei. Portarul Rahoveanu respinge de două ori goluri ca şi făcute la şuturile lui Nistor şi Ayza, după care Arcia şutează în bară, mingea îl loveşte pe fundaşul Pistol şi intră în poartă: 1 – 0 pentru Dacia, scor cu care se intră la pauză. În primul minut al mitanului secund, Nistor, cel mai bun jucător de pe teren, ratează incredibil de la 8 metri şutând în capul lui Rahoveanu! Fundaşul Zaiati îl faultează în careu pe incisivul Ayza în minutul 59, şi Ilie Baicu transformă cu siguranţă penaltyul: 2 – 0. Până la final, Chirciu în minutul 71 şi Ayza în 89 irosesc mai ocazii de gol, şi partida se termină cu numai 2 – 0.

Mureşul a avut doar trei rezerve!

Pentru meciul cu Dacia, Mureşul Deva a trecut pe foaia de arbitraj la rezerve, doar trei jucători şi un portar. Antrenorul Gheorghe Barbu motiva acest lucru simplu: pentru economii financiare. „Miercuri am jucat restanţa la Otopeni, după care am venit seara la Piteşti unde am stat pentru meciul cu Dacia. Am vrut să facem economii şi de aceea nu ne-am mai întors la Deva şi am rămas doar cu 15 jucători la Piteşti”, spunea antrenorul de la Mureşul Deva. Echipa de la Deva a făcut deplasarea cu un maxi taxi de 17 locuri.

Îndemnul cu noroc: „Hai, haiducii mei”

În prima repriză, un spectator a încurajat permanent echipa cu îndemnul „Hai, haiducii mei, pandurii mei!”. Îndemnul a fost cu noroc, şi Dacia a câştigat fără probleme cele trei puncte puse în joc.

Preşedintele Ţuţală n-a avut emoţii

Faţă de alte meciuri, preşedintele clubului Dacia, Ion Ţuţală, nu a avut mari emoţii pentru cele trei puncte. Înaintea partidei, preşedintele şi-a avertizat jucătorii că meciul nu este câştigat dinainte, şi totul a decurs bine. „Suntem bucuroşi după acest meci în care am obţinut o victorie meritată. Echipa este în creştere de la meci la meci, şi vreau să-i felicit pe jucători pentru felul în care s-au dăruit şi pentru că au luat meciul în serios. Chiar şi de scor sunt mulţumit, chiar dacă puteam să mai marcăm încă 5 goluri. Debutul spaniolului Pablo Rodriguez Arcia a fost reuşit, dar, în opinia mea, nu este pus la punct cu pregătirea fizică”, declara preşedintele Ion Ţuţală.

„Casă de Piatră” pentru delegatul echipei, Şerban Gheorghe

După precedentul meci al Daciei pe teren propriu, 2 – 1 cu U Cluj, jucătorii lui Iordan Eftimie au fost la nunta colegului lor, Bogdan Stoica. Acum, după meciul cu Mureşul Deva, toţi componenţii lotului echipei din Mioveni au fost la nunta delegatului echipei, Şerban Gheorghe. Petrecerea s-a ţinut la „Magic”, a ţinut până la ziuă, şi nu a lipsit nimeni din conducere, antrenori şi jucători. Şi din partea noastră „Casă de Piatră” pentru tinerii căsătoriţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email