Dacă vă bate soțul sau soția apelați la echipa mobilă de intervenție!

La Curtea de Argeș funcționează o astfel de structură pentru cazurile de violenţă domestică

14 asistenţi sociali, poliţişti, psihologi şi inspectori vor interveni de urgenţă în cazurile de violenţă domestică din orașul nostru.

La nivelul municipiului Curtea de Argeş a fost constituită Echipa mobilă de intervenţie în cazurile de violenţă domestică încă din 2019. Anul acesta componența comisiei este schimbată și va avea 14 membri, asistenţi sociali, un psiholog, inspectori superiori din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS), un asistent medical comunitar, cinci poliţişti, şi coordonatorul Cătălin Stan, consilierul juridic al DAS.

Potrivit Marianei Moise, directorul DAS, „echipa mobilă are rol de verificare a semnalărilor, de evaluare iniţială şi de realizare a demersurilor necesare pentru depăşirea riscului imediat, constând în transport la unitatea sanitară, sesizarea organelor de cercetare penală  şi a celor competente pentru emiterea unui ordin de restricţie provizoriu”.

Municipalitatea pune la dispoziția echipei mobile mijlocul de transport de care dispune Direcția de Asistență Socială Curtea de Argeș pentru intervențiile de urgență, condus de către un membru al echipel care deține permis de conducere și decizie de conducere a autoturismului emisă de către conducătorul D.A.S. Curtea de Argeș.

De asemenea,  Direcția de Asistență Socială Curtea de Argeș va aloca două camere, situate la etajul doi al clădirii în care își are sediul, pentru aplicarea măsurilor de protecție socială privind victimele violenței (cazare agresori/victimă).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email