Dacă vă parcaţi maşinile aiurea, plătiţi minim 250 de lei


Proiectul iniţiat pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, pe raza municipiului nostru, merge mai departe. După ce au fost puse la punct şi ultimele  detalii, consilierii au probat caietul de sarcini şi acum se caută o firmă dispusă să se ocupe de ridicarea maşinilor parcate aiurea.

Angajaţii firmei trebuie să fie îmbrăcaţi în portocaliu

Firma care se va ocupa de ridicare maşinilor trebuie să îndeplinească o serie de condiţii. În primul rând, trebuie să deţină, în proprietate sau închiriat, un teren de minim 2.500 m.p. care să fie balastat, împrejmuit cu gard, iluminat pe timp de noapte şi păzit permanent. Mai are nevoie de dispozitive de blocare a roţilor, autovehicule cu platformă şi trebuie să asigure ridicarea şi transportul  în siguranţă al autovehiculelor parcate neregulamentar. De asemenea, durata operaţiunii de ridicare nu trebuie să depăşească 10 minute, în condiţii climatice şi tehnice normale iar echipajele trebuie să deţină cameră foto digitală pentru înregistrarea stării fizice a vehiculului în momentul ridicării. Programul de funcţionare va fi zilnic, între orele 08.00-20.00. Mai mult, la capitolul obligaţii, firma trebuie să îşi îmbrace angajaţii în haine de culoare portocalie şi trebuie să se prezinte la locul indicat în cel mult 20 de minute de când au fost anunţaţi. Blocarea sau ridicarea maşinilor şi remorcilor se va face la solicitarea agenţilor constatatori din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere-Biroul Siguranţa Circulaţiei pentru mediul Urban Curtea de Argeş, a reprezentanţilor primăriei municipiului Curtea de Argeş şi Poliţiei Locale, însă numai pe baza procesului verbal de blocare/ridicare.

Cât vă costă să vă parcaţi maşina aiurea

Pentru început, tariful pentru deblocarea roţilor va fi de 150 de lei (autovehicule cu masa maximă autorizată de 3,5 tone), 250 pentru autovehicule peste 3,5 tone şi 200 de lei pentru remorcă. Aşadar, dacă parcaţi neregulamentar, pe totuar, pe spaţiul verde sau în staţiile de maxi-taxi o maşină cu remorcă, veţi avea de achitat minim 350 de lei. Asta doar dacă vă prezentaţi în timp util. În cazul în care maşina şi remorca au fost ridicate veţi scoate din buzunar cel puţin 550 de lei (250 pentru vehicul şi încă 300 pentru remorcă). Şi dacă nu vă prezentaţi în termen de 24 de ore să vă luaţi maşina, o să mai plătiţi pentru fiecare zi de staţionare câte 100 de lei pentru autovehicule şi 150 pentru remorci. La un calcul simplu, dacă maşina şi remorca au fost ridicate şi vă duceţi să le luaţi după 24 de ore, o să vă coste 550 lei pentru ridicare plus 250 pentru staţionare, adică 800 de lei. Reprezentanţii administraţiei locale speră ca în acest mod să facă ordine printre maşinile staţionate ilegal şi de asemenea să elibereze locurile de parcare de rable şi de maşini second-hand scoase la vânzare. În prezent, se estimează că în municipiul nostru sunt aproximativ 9.000 de autoturisme, iar locuri de parcare, poate o mie. O cifră exactă nu a putut să furnizeze nici măcar directorul Serviciului Public de Gospodărire Comunală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email