Dacă Tameş nu e, nimic nu e …

Dezamăgitor egalul de sâmbătă de pe stadionul „Nicolae Dobrin” dintre F.C. Argeş şi F.C. Bihor … Echipa lui Cristi Negru a pierdut două puncte uriaşe care pot fi decisive în pierderea şanselor de a ocupa unul din primele două locuri care duc pe prima scenă a fotbalului românesc. Este adevărat că în formaţia alb violetă n-au putut evolua Mircea Stan, Dan Lăcustă, Ioan Cazan, Daniel Bălaşa, Iulian Tameş şi Adi Iordache, adică mai mult de jumătate din fotbaliştii titulari pe care echipa se bazează.

Acelaşi arbitru pungaş: Georgian Ionescu

 În plus, a mai fost şi arbitrul acela din Buzău care distruge meciurile după bunul plac, sau după cum i se dictează, pe numele său, Georgian Ionescu. „Şmecherul-infractor”, arbitru din Buzău, a anulat incredibil un gol perfect valabil înscris de Voiculeţ în minutul 37!!! Georgian Ionescu a fost singurul care a văzut joc periculos al lui Voiculeţ la portarul Bonta. Era la distanţă de portar, şi Voiculeţ nu a făcut nimic în afară de a devia mingea pe lângă el în poartă!

Cornel Penescu a rămas stană de piatră …

Prezent la meci, patronul Cornel Penescu s-a ridicat în picioare la golul lui Voiculeţ, a aplaudat râzând, dar surprins şi uimit a rămas stană de piatră când pungaşul din Buzău a anulat golul fără ruşine, cu un tupeu de puşcăriaş notoriu. Şi atunci când omul dădea din banii lui arbitrilor, nu pentru a ajuta echipa, ci doar să nu fie furată, mulţi l-au condamnat şi l-au găsit ţap ispăşitor într-un fotbal  în care mafioţii îşi fac de cap fără să le pese de nimeni şi de nimic!

Doborâţi de cârcei, însetaţi şi obosiţi. Într-un cuvânt, nepregătiţi!

 Şi dacă în prima repriză jucătorii lui Negru au jucat cât de cât, în cea de-a doua au fost de-a dreptul penibili. Nu mai puteau să alerge, să paseze, să construiască şi să atace … Incredibil şi ruşinos, jucătorii Argeşului se prăvăleau pe gazon doborâşi de cârcei de parcă jucau al 80-lea meci într-un sezon, şi la fiecare întrerupere a meciului beau apă de parcă mărşăluiau prin deşert! Cum şi mai ale de ce, unui jucător care a în acest retur a evoluat doar cîteva meciuri şi nu are mai mult de 22 de ani, i se pun cârcei de parcă ar avea 50 de ani … De acest lucru, precum şi de accidentările foarte numeroase din lotul Argeşului poate fi vinovat preparatorul fizic. Precedentul, italianul Luigi Maione a plecat cu Ionuţ Badea la F.C. Internaţional Curtea de Argeş, echipă ai cărei jucători aleargă până la sar capacele şi nu sunt deloc accidentaţi!

Doar câţiva au valoare de prima Ligă

Din cei 14 jucători care au evoluat în meciul cu Bihorul, doar Ionuţ Boşneag, Nicolae Diţă, Elias Bazzi şi sporadic Dulcea, Cotigă şi Voiculeţ, au demonstrat că merită să fie la F.C. Argeş şi că pot juca în prima ligă. În rest. Voicu, Poienaru, Vali Stan, Năstăsie, Alin Popa şi ceilalţi care au jucat, ori nu mai pot, ori sunt complet ieşiţi din formă şi total  nepregătiţi.

Nici conducere nu e …

Nu în ultimul rând, vidul de la conducerea clubului F.C. Argeş unde sunt oameni paraleli cu fotbalul, este o cauză a situaţiei în care ca ajuns emblema fotbalului argeşean, primul club de fotbal din România şi clubul marelui Nicolae Dobrin. Cu un delegat care se spune că s-a numit singur manager general al clubului, dar pe care şi jucătorii îl ignoră, pe numele lui Cătălin Barbu, şi cu un preşedinte necunoscător al fenomenului fotbal, Severius Stancu, este greu pentru F.C. Argeş să revină în teribila junglă a fotbalului românesc.

Caseta tehnică

F.C. Argeş: Boşneag 6 – Voicu 4, Diţă, 7 Cotigă 6, Poienaru 4 – A. Popa 4, V. Stan 4 (55 Doman 5), Bazzi 6, Năstăsie 4 (68 Cârstoiu 5) – Dulcea 5, Voiculeţ 5 (73 Ivănică 5). Antrenor Cristi Negru.
F.C. Bihor: Bonta 6 – Târcă 6, Tânc 7, Poceanu 7, Tegzeş 6 – Chiş 6 (80 Pop), Filip 7, Danci 6 (82 Coroian), Sorian 7 – Elak 5, Lukacs 4 (46 Benţe 6). Antrenor Dan Bobac
Arbitru Georgian Ionescu 5 (Buzău).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email