Căutările turiştilor dispăruţi în Munţii Făgăraş au fost sistate

Ieri aţi citit în cotidianul nostru detalii despre dispariţia în Munţii Făgăraş a doi turişti, unul din Târgu Mureş şi celălalt din Ungaria, care se pare că au fost luaţi de o viitură puternică. Cei doi au plecat vineri în excursie pe munte şi de duminică 

nu se mai ştie nimic de ei. Ultima oară ei au fost văzuţi în zona cabanei Turnuri, care se află la altitudinea de peste 1.520 metri. Până ieri au fost căutaţi din judeţele Argeş, Braşov şi Sibiu, însă, din cauza căilor de acces care sunt impracticabile de la viiturilor puternice, echipele de salvare au decis să suspende căutările celor doi dispăruţi în Făgăraş. Salvamontiştii cred că oamenii nu mai sunt în viaţă, după ce au văzut ravagiile făcute de viitură chiar pe valea pe care se aflau cei doi. 

Au fost găsite o geacă, un bocanc şi o lanternă

Ieri, doar salvamontiştii sibieni i-au mai căutat în zona Valea Arpaşului, spre râul Olt, ceilalţi sistând deocamdată căutările din cauza apelor prea mari. Marţi, salvamontiştii, care îi căutau pe cei doi turişti dispăruţi în Munţii Făgăraş au găsit lucruri personale ale dispăruţilor, printre care o geacă de ploaie, un bocanc, o lanternă şi un rucsac albastru. Potrivit declaraţiilor unor turişti care i-ar fi văzut ultima dată pe dispăruţi, aceştia ar fi fost luaţi de viitură când încercau să treacă peste un podeţ. Până acum echipele de salvatori nu au găsit nici un indiciu că cei doi ar mai fi în viaţă, aceştia presupunând că turiştii au fost luaţi de viitură şi au pierit înecaţi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email