„Curtea Domnească de Argeş – capitală a turismului românesc”, proiect încheiat

Proiectul “Curtea domnească de Argeș – capitala a turismului românesc” este implementat de Primăria Municipiului Curtea de Argeș şi are o valoare totala de 975.312,00 lei, din care eligibilă 819.590,00 lei, restul fiind contribuția beneficiarului.
„Prin intermediul acestui proiect vor fi reliefate cele mai importante monumente cultural-istorice din oraș prin intermediul unor instrumente de comunicare complexe, precum web-site turistic cu hartă și descriere a obiectivelor, buletin de informare electronic periodic, organizarea unei expoziții de produse turistice locale, pe o perioadă de zece luni, care va include ateliere de arta și tradiţie autohtonă, dar și prin participarea la târguri de turism cu impact național și internațional”, conform site-ului curteadomneascadearges.ro.
Pe parcursul anului viitor vor fi realizate numeroase acțiuni care vor avea în prim-plan: Biserica Domnească, Muzeul Municipal, Biserica San Nicoară, Muzeul de etnografie, Mânăstirea Curtea de Argeș, Parcul Fântâna lui Manole sau traseul către Cetatea Poenari și lacurile Vidraru și Bâlea, conform aceleiaşi surse. Conferinţa de finalizare a proiectului a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la primărie. În ciuda promovării de aproape un milion de lei, turiştii nu s-au bulucit la Curtea de Argeş, tot Sf. Maria şi Mănăstirea fiind cele datorită cărora mai vine câte cineva prin oraşul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email