Curtea de Conturi la Primărie

În aceste zile la Primăria Curtea de Argeş este în control Curtea de Conturi. Angajaţii Curţii verifică documentele instituţiei, în special pe cele legate de investiţiile din ultima perioadă. „Dacă sunt probleme, şi se constată că e nevoie de schimbarea unor acte, şi se solicită pe loc, acestea se pot face din mers, astfel încât la finalul controlului lucrurile să fie rezolvate”, ne-a spus primarul Nicolae Diaconu. El a precizat că până acum inspectorii nu au făcut o astfel de solicitare.

Curtea de Conturi a făcut şi în lunile mai şi iunie ale anului trecut verificări la Curtea de Argeş. Raportul controlului, despre care ziarul nostru a scris în exclusivitate la vremea publicării sale, în luna februarie, reliefează nereguli la Direcţia Arhitect Şef şi probleme cu lucrările realizate de Aquaterm. De asemenea, inspectorii Curţii au menţionat – Concesionarea bunurilor aparținând domeniului public sau privat al Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul (UATM) Curtea de Argeș s-a făcut fără întocmirea și aprobarea unor studii de oportunitate”.

Redevenţele, plătite mai rar

Curtea de Conturi a mai constatat, la ultima verificare finalizată cu raport, că nu s-au înregistrat în patrimoniul public al U.A.T.M. Curtea de Argeş lucrările de investiţii în sumă totală de 944.605,86 lei realizate de concesionarul SC Internaţional Lazăr Company SRL Bascov şi predate concedentului odată cu bunurile de retur la încetarea contractului de concesiune. În plus, nu au fost stabilite şi încasate veniturile cuvenite bugetului local provenind din dobânzile penalizatoare aferente plăţii cu întârziere a redevenţei de către firma din Bascov.

 

Şi consilierul local Gheorghe Boncea era în februarie, şi probabil că mai e şi acum, dator la buget, pentru că nu a plătit redevenţa datorată de firma sa, SC Isdum Impex SRL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email