Curtea de Argeş – Tigveni, autostradă chinezească?!

După ce au ratat construirea  secțiunii 5 din Autostrada Sibiu – Pitești, respectiv Piteşti – Curtea de Argeş, dar şi alte proiecte mari scoase la licitaţie, chinezii ar putea câștiga primul lor mare contract de infrastructură din România: secțiunea 4 din Autostrada Sibiu – Pitești, respectiv Curtea de Argeş – Tigveni. Conform unor surse oficiale, oferta China Railway s-ar plasa pe primul loc în cursa pentru acest tronson din cel mai important proiect rutier al țării, potrivit economica.net.

10 oferte depuse, cele mai multe de la firme turceşti

Oferta China Railway se află deocamdată pe primul loc în cursa pentru secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu – Pitești, însă evaluarea încă nu s-a încheiat, au spus surse oficiale pentru ECONOMICA.NET. Dacă vor fi desemnați câștigători și rezultatul va rămâne același în urma eventualelor contestații, atunci chinezii vor obține primul lor mare contract de infrastructură din România. Vă reamintim că la licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 Tigveni – Curtea de Argeș Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit în total 10 oferte, astfel –  Strabag  (Austria),  Porr (Austria), Aktor (Grecia), China Railway (China), Impresa Pizzarotti (Italia), Tirrena Scavi (Italia), Alsim Alarko (Turcia), Ictas Insaat si Constructii SA (Turcia şi Romania), Kaylon Insaat (Turcia), Mapa Insaat (Turcia).
CNAIR a lansat pe 9 martie 2019 licitaţia de „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș”. Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș (km 81+900 – km 91+761) în lungime de 9,86 km, din care 1,35 km aferenți tunelului Momaia. Valoarea estimată a procedurii de atribuire este de 2 miliarde de lei, fără TVA. În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, din care 16 luni pentru activitatea de proiectare și 44 luni pentru execuția lucrărilor.

Contractul pentru secţiunea 5 a autostrăzii a fost semnat în luna mai, câştigătorul licitaţiei fiind firma Astaldi, iar lucrările ar urma să înceapă la anul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email