Curtea de Argeş, raiul proxeneţilor?!

Patru bărbaţi din Curtea de Argeş au fost trimişi în judecată de curând pentru proxenetism, camătă și spălarea banilor.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal complex, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, privind săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, camătă și spălarea banilor, potrivit IPJ Argeş.

„Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2014-2017, patru barbaţi ar fi determinat, prin metoda „loverboy”, un număr de patru femei să practice prostituția în mai multe țări din Europa, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, prin acte repetate. Prin această modalitate, cei patru ar fi obținut aproximativ 250.000 de euro și 85.000 de GBP, sume care ulterior ar fi fost investite în achiziţionarea de maşini de lux şi bunuri imobiliare, pentru ascunderea provenienţei ilicite a acestora.

Dosarul a fost înainat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată”, informează Poliţia Argeş.

O poveste veche

Curtea de Argeş şi comunele învecinate au fost o „sursă” importantă de prostituate şi proxeneţi în ultimii ani. Arestări spectaculoase şi mediatizări pe măsură au adus în atenţia întregii ţări activitatea infracţională a proxeneţilor şi a celor pe care ei le-au trimis să practice prostituţia. Dacă descinderile s-au soldat cu arestări multe, după ani de procese sau chiar mai repede ei au ieşit din arest sau de sub control judiciar, uneori le-au rămas şi bunurile, iar ele au continuat să practice meseria pe care o deprinseseră eliberate de povara plăţii unui soi de comision baban celor care le-au impus cea mai veche meserie din lume. Vă reamintim cele mai răsunătoare cazuri.

În 2012, la o pensiune din Albeștii de Argeș, în două camere de hotel, au fost aduse patru tinere, printre care și o minoră.Două dintre ele  au fost surprinse în flagrant în camera unuia dintre investigatorii sub acoperire « efectuând activități de masaj erotic » și « intenționau să întrețină raporturi sexuale », potrivit rechizitoriului procurorilor realizat la vremea respectivă. Aceşita au descoperit că alte două femei  au exploatat sexual tinerele obținând în acest fel beneficii materiale.  Acestea au negociat cu clienții nu numai contravaloarea masajului erotic, ci și întreținerea de raporturi sexuale de către victimele minore.

Metoda „loverboy” , cea mai folosită

În 2017 un alt scandal sexual a adus municipiul în presa din toată ţara. 145 de poliţişti au finalizat acţiunea „proxeneţii”  şi după sute de zile de urmărire, audieri şi declaraţii, 20 de cetăţeni din  zona Curtea de Argeş au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru proxenetism. Era cea mai mare acţiune de acest gen care a avut loc vreodată la Curtea de Argeş.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2017, prin folosirea modului de operare „LOVERBOY, cei în cauză ar fi racolat peste 40 de tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în state ale Uniunii Europene. Pentru îndeplinirea activității infracționale, cei vizați creau aparența unei relații intime cu victimele, cărora le promiteau chiar și întemeierea unei familii, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoțională a acestora pentru a le determina să practice prostituția. Din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi obținut peste 1.000.000 de euro.

Periodic, poliţiştii anunţă destructurarea unei grupări de proxeneţi iar procurorii îi trimit în judecată. Din spate vin mereu însă alţii, iar oamenii legii o iau de la capăt cu alte cazuri. Femeile exploatate iniţial de proxeneţi rămân de cele mai multe ori la aceeaşi meserie, singura pe care o ştiu cele mai multe dintre ele.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email