Curtea de Argeş poate rămâne fără apă în orice moment

Reprezentanţii Consiliului Local au participatsăptămâna trecută la Adunărea Generală a Acţionarilor (AGA) de la Aquaterm, Consiliul Local fiind unic acţionar al societăţii. Pe ordinea de zi a AGA au fost două puncte: prezentarea raportului de audit şi punctul diverse. Cum era de aşteptat, şedinţa a fost una cu scântei, orgoliile celor prezenţi atingând cote de avarie de mai multe ori.

În deschiderea şedinţei, actualul manager Gabriel Nastea a vorbit despre problemele pe care le-a găsit la societatea Consiliului Local. „Investiţii zero, probleme mari la staţia de apă de la Cerbureni şi la staţia de epurare care practic nu există. De asemenea sunt probleme foarte mari la reţelele de apă din oraş. Pot spune că sunt deficienţe şi în ceea ce priveşte circulaţia documentelor în interiorul firmei, iar unii angajaţi nu vor să respecte regulile”, a explicat Gabriel Nastea, care a adăugat că de aproximativ o lună a montat o barieră la sediul societăţii şi a detaşat doi dinte muncitorii de la Aquaterm, paznici la bazinul de pe strada Măceşului.

Actualul manager a mai spus că municipiul Curtea de Argeş ar putea rămâne fără apă în orice moment, deoarece a doua sursă de apă nu se poate utiliza în condiţii de urgenţă. „Bazinul de pe strada Măceşului nu era racordat la energie electrică. De asemenea, ghereta paznicului se află într-o stare jalnică, iar gardul a trebuit refăcut în totalitate. Aceleaşi probleme le-am găsit şi la bazinul de lângă cimitir, iar în plus acesta cred că este spart deoarece am găsit scurgeri de apă. După ce îl vom goli vom vedea ce este de făcut”, a adăugat Gabriel Nastea, care a fost întrerupt de consilierul Ion Şerban – „Un bazin de apă să fie funcţional trebuie să fie dezinfectat din 3 în 3 luni. Concluzia este că nu sunt funcţionale bazinele care ar trebui să asigure a doua sursă de apă în municipiul nostru”. La scurt timp, consilierul Jean Chefani a venit cu o propunere – aceea de a monta camere video din moment ce va fi curent electric, deoarece acestea necesită un cost redus, faţă de salariile unor oameni care să asigure baza 24 de ore din 24. Juristul Aquaterm, consilierul local Răzvan Bădescu, a încercat să explice că apa din cele două bazine nu este pentru consum, însă nu prea a fost ascultat de colegii din legislativ.

Urlete şi jigniri între consilierii locali

Primele contre au fost între consilierii Mădălin Marinescu şi Ştefan Dumitrache care nu s-au pus de acord cu privire la a vota sau a lua cunoştinţă de primul punct de pe ordinea de zi astfel că, pe un ton ridicat, Ştefan Dumitrache a propus ca toţi consilierii să plece acasă. „Dacă ne luăm după domnul Marinescu, noi, consilierii, am venit ca proştii degeaba, iar prezenţa noastră este facultativă. Propun să plecăm acasă”, a spus Dumitrache. De asemenea, consilierul Gheorghe Andreescu a cerut insistent ca şedinţa să nu mai dureze mult că are şi alte „treburi importante” de făcut, că oricum Aquaterm-ul va ajunge la RAJA Constanţa iar discuţiile sunt inutile.

A vorbit Loredana Stancu!!!

De asemenea, pe timpul discuţiilor consilierul Loredana Stancu a avut mereu ceva de adăugat, dar a vorbit doar către colega Ana Răduţu. Până acum, Loredana Stancu s-a remarcat doar printr-o tăcere de aur la toate şedinţele de Consiliu Local.

Consilierul Ionel Păunescu a propus o serie de măsuri urgente, printre care modificarea organigramei SC Aquaterm. „În ceea ce văd sunt multe nereguli în ce priveşte contabilitatea, precum şi traseul documentelor. Eu aş veni cu o propunere: vreau să modificaţi organigrama în sensul că avem deja un director economic care nu s-a ocupat îndeaproape de toate aceste probleme şi vreau un contabil şef care să fie aproape cu ochii pe toate aceste documente, ca peste şase luni, când Gabriel Nastea încheie mandatul, să nu ne mai lovim de astfel de probleme”, a spus Păunescu.

„Nu suntem noi ultimii infractori!”

Vizibil afectat, juristul Aquaterm, Răzvan Bădescu a explicat că nu AGA hotărăşte organigrama, ci administratorul, care are puteri depline. „Nu ne luaţi pe noi, echipa asta, că suntem ultimii infractori, deoarece la societatea noastră din 4 în 4 ani a fost Curtea de Conturi, iar auditul a fost făcut de o firma externă. Noi am muncit aici, suntem o echipa unită, dacă nu mai vreţi să lucraţi cu noi spuneţi-ne şi plecăm cu toţii acasă! Noi cunoaştem cel mai bine oraşul şi problemele sale. Eu am stat cu cuţitul la gât iar într-o altă intervenţie au ieşit cu pistolul la noi”, a afirmat Bădescu.

„Neruşinatule, nesimţitule!”

În scurt timp, s-a ajuns la scandal şi jigniri între cei mai vorbăreţi consilieri locali. Iată stenograma discuţiei elevate dintre cei doi:

Ştefan Dumitrache – „Nu vă e ruşine, cum să îmi spuneţi mie că vorbesc prostii! Bă să-i spui cui vrei tu, nu mie!”

Ion Şerban – „Omul s-a dus să restructureze iar tu te-ai dus cu intervenţie! Nu ţi-e ruşine!”. Ştefan Dumitrache – „Neruşinatule, nesimţitule! Ai venit aici să faci ţigănie! Mă înjuri în halul asta! Nu se poate să mă jignească cineva în halul asta!”

Pentru a calma spiritele, consilierul Jean Chefani a intervenit în discuţii, iar în scurt timp dialogul a intrat în normalitate. La finalul şedinţei, Ion Şerban a venit cu propunerea de desfiinţare a postului de director economic şi de înfiinţare a  unui post de contabil – „Un om care a greşit nu mai poate să rămână pe funcţie!”, a argumentat acesta. Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe.

Ce rămâne de făcut

Cel mai probabil, Aquaterm va intra în istorie, obiectul de activitate urmând să fie preluat de RAJA Constanţa, societatea ai cărei reprezentanţi au fost la Curtea de Argeş în câteva rânduri în încercarea de a determina administraţia publică locală să adere la o asociaţie de dezvoltare intercomunitară din care RAJA face parte şi să delege direct gestiunea serviciului apă canal de la Curtea de Argeş. Cert este că ce se întâmplă în municipiu cu apa nu este în regulă, iar informaţia conform căreia municipiul ar putea rămâne fără apă oricînd, informaţie furnizată de noul administrator Gabriel Nastea, este de natură să ne dea fiori. Oricum argeşenii sunt obişnuiţi cu avariile dese, dar perspectiva rămânerii fără apă la robinet este chiar sinistră.

Lucrurile trebuie delimitate însă. De la înfiinţare, în 1998, şi până la sfîrşitul lunii martie, cu o mică întrerupere, conducerea Aquaterm a fost asigurată de o echipă care va trebui, la un moment dat, să răspundă pentru ce s-a întâmplat acolo. Apoi, predarea serviciului de apă canal societăţii constănţene trebuie făcută în urma unor analize serioase. Altfel, circul de la AGA de săptămâna trecută se poate repeta, cu repercusiuni directe asupra apei de la robinetele cetăţenilor din Curtea de Argeş.

Gina Grigorescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email