Curtea de Argeş, pe locul 7 la nivel naţional la numărul de dosare de retrocedare nesoluţionate

Circa 26.400 de notificări pentru retrocedarea imobilelor, depuse de foştii proprietari, pe baza Legii 10/2001, la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) în urmă cu cinci ani şi nesoluţionate încă, pot ajunge  în instanţă, potrivit news.ro.

Astfel, în 20 mai 2013, erau depuse la ANRP circa 53.000 de dosare de retrocedare, ce aveau termen de soluţionare cinci ani. Cum 26.400 din aceste dosare au rămas nesoluţionate, iar termenul de cinci ani s-a împlinit deja în luna mai 2018, foştii proprietari se pot adresa instanţelor judecătoreşti în vederea realizării dreptului, conform societăţii de avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii citată de news.ro.

Dosarele nesoluţionate sunt, potrivit ANRP, în aşteptare, ceea ce poate însemna că până la soluţionarea lor pot trece ani de zile.

Potrivit unei statistici consultate de societatea de avocatură, Capitala este în fruntea ierarhiei, cu cele mai multe notificări de retrocedare imobile, din care doar o parte au fost rezolvate.

Următoarele oraşe, în acest clasament, sunt Buzău – 804 notificări, Sfântu Gheorghe (Covasna) – 476 notificări, Bacău – 431 notificări, Brăila – 290 notificări, Sinaia – 233 notificări, Timişoara – 217 notificări, Curtea de Argeş – 208 notificări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email