Curtea de Argeş nu mai are viceprimar. Ştefan Dumitrache a fost suspendat

De joi, municipiul Curtea de Argeş nu mai are viceprimar, după ce hotărârea Consiliului Local prin care a fost ales a fost atacată în contencios administrativ de Prefectură. „Au încălcat legea la alegerea viceprimarului, şi a trebuit să facem asta”, ne-a spus fostul prefect Emanuel Soare, acum subprefect. Prin urmare, viceprimarul a fost suspendat, şi ar putea dura maxim trei luni până când vom avea o decizie, într-un sens sau altul. „Acum am aflat, nu ştiu ce voi face, dacă mă voi întoarce la Muzeu în această perioadă”, ne-a spus Ştefan Dumitrache, cel care a fost manager al Muzeului până când a fost ales viceprimar, la sfârşitul anului trecut.

„Nu au dreptate. Viceprimarul a fost ales conform legii şi conform Regulamentului de organizare şi Funcţionare al Consiliului Local, Regulament care era în vigoare”, ne-a spus şi secretarul general al municipiului, Radu Chirca.

Două tururi de scrutin

Vă reamintim că din noiembrie 2020 viceprimar la Curtea de Argeş este Ştefan Dumitrache, consilier local ales pe listele PSD. Ce-i drept a fost nevoie să se voteze de două ori ca să strângă numărul de voturi necesare, dar într-un final a reuşit după ce 10 dintre colegii săi din Consiliul Local l-au ales să fie viceprimar. Tocmai cele două tururi de scrutin au fost contestate de Prefectură.

La ședința la care a fost ales au fost trei propuneri pentru viceprimar  – Ştefan DUmitrache, Bogdan Marina şi Dan Petrescu. Votaseră secret aproape toţi consilierii când Ion Şerban a mai cerut un buletin, l-a rupt pe cel pe care îl primise, şi a mai votat încă o dată fără să spună de ce. „Dacă nici atât nu sunteţi în stare…ce să mai vorbim!”, l-a apostrofat primarul Panţurescu pe Ion Şerban, colegul său de partid.

Deşi lucrurile păreau aranjate la începutul şedinţei, s-a constatat că nicio propunere nu avea numărul suficient de voturi – Dumitrache a avut 9 voturi, Marina 7 iar Dan Petrescu 2. S-a votat din nou iar Ştefan Dumitrache a câştigat cursa cu 10 voturi, deci la limită, în timp ce Bogdan Marina a avut tot 7, două voturi fiind anulate. „Vă mulţumesc pentru încredere”, a spus scurt Ştefan Dumitrache.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email