Curtea de Argeş, municipiu de poveste! Se montează ornamentele luminoase de Crăciun

Municipiul Curtea de Argeş se pregăteşte pentru sărbătorile de iarnă! În această perioadă, angajaţii primăriei au început să monteze ghirlande, perdele luminoase şi ornamente specifice Crăciunului şi Anului Nou. Astfel, timp de mai multe săptămâni, Curtea de Argeş se va transforma într-un oraş de poveste, spre încântarea argeşenilor.
Potrivit primarului Nicolae Diaconu, pe lângă ornamentele luminoase care au împodobit oraşul anul trecut, de această dată vor fi montate şi altele noi, care au fost oferite de o societate de profil. „Am început să montăm ghirlandele specifice sărbătorile. Le vom înlocui pe cele care s-au ars în anii trecuţi şi, în acelaşi timp, vom avea şi altele noi. Totodată, vom pune şi un brad de mari dimensiuni în centrul oraşului şi vom încerca să pregătim şi alte surprize tuturor cetăţenilor. Luminile de sărbătoare vor fi aprinse probabil la data de 1 Decembrie”, a declarat primarul Diaconu.
Mai mult decât atât, municipalitatea va organiza în acest an o primă ediţie a festivalului intitulat „Crăciun la Curtea Domnească de Argeş”. În cadrul evenimentului, pe scena ce va fi amplasată pe esplanada din faţa Muzeului Municipal vor susţine minirecitaluri de colinde şi vor prezenta momente artistice copiii de la mai multe instituţii de învăţământ din municipiu, dar şi grupurile de interpreţi din zona Argeşului. Totodată, în zonă se vor organiza mai multe ateliere tematice pentru copii, în cadrul cărora aceştia îşi vor putea confecţiona singuri decoraţiunile pentru pomul de Crăciun. Nu vor lipsi nici ateliere meşterilor populari, care vor reînvia vechile meşteşuguri, precum olăritul, sculptura în lemn sau ţesăturile şi cusăturile populare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email