Curtea de Argeş – capitala tenisului internaţional

Timp de o lună de zile municipiul Curtea de Argeş va deveni capitala tenisului internaţional. Astfel, la baza sportivă Tenis Club Curtea de Argeş se vor desfăşura numai puţin de şase turnee puternice, cu premii consistente, la care vor participa sute de sportivi din toate colţurile lumii.

Cupa Presei

Prima competiţie ce se va desfăşura le baza Tenis Club din municipiul nostru „Press Cup 2015”. La turneu sunt aşteptaţi să participe atât jurnalişti sportivi din ţară cât şi din străinătate. Aceasta este cea de-a doua ediţie a competiţiei, prima având loc anul trecut, prilej cu care a fost ianugurată cocheta arenă Tenis Club Curtea de Argeş.

Două turnee pentru copii şi juniori

În perioada 1 – 3 iulie se va disputa cea de-a X-a ediţie a Cupei de vară, competiţie rezervată cluburilor şi palatelor copiilor din ţară, care este înscrisă în cadrul Calendarul Activităţilor Naţionale Extraşcolare. „La turneu vor participa echipele care au câştigat fazele preliminarii, ce s-au desfăşurat în ţară. Ca de obicei, competiţia se va desfăşura pe categorii de vârstă, mai precis 10 – 14 ani, dar şi pe secţiuni, pentru fete şi băieţi”, a declarat Gheorghe Borţan, preşedintele Tenis Club Curtea de Argeş. 

După ce se va încheia Cupa de vară, arena sportivă va găzdui o nouă ediţie a Cupei Tenis Club, turneu ce va avea loc în periaoda 4 – 8 iulie.  „Competiţia este înscrisă în calendarul Federaţiei Române de Tenis (FRT) şi este rezervată copiilor şi juniorilor cu vârste între 10 şi 16 ani”, a precizat Gheorghe Borţan.

Turneul Vitality Open Tour cu premii în valoare de 10.000 de dolari Baza sportivă Tenis Club Curtea de Argeş va găzdui, în perioada 10 – 18 iulie, unul dintre cele mai importante turnee de tenis care se desfăşoară în municipiul nostru. Turneul Vitality Open Tour este inclus în calendarul ITF (International Tennis Federation), iar premiile puse în joc se ridică la valoarea de 10.000 de dolari. La competiţie vor participa zeci de sportivi din mai multe ţări, din toate colţurile lumii. Aceştia se vor întrece atât în cadrul unor partide de simplu, cât şi în meciuri de dublu. „Este a doua ediţie a acestui turneu important, iar dacă anul trecut au participat sportivi din 17 ţări, noi ne dorim ca şi de această dată participarea să la fie la fel de valoroasă şi numeroasă”, a declarat Gheorghe Borţan.

Turneu internaţional inclus în calendarul Tennis Europe

În perioada 19 – 25 iulie, se va desfăşura o turneul  internaţional „Argeş Cup Junior”, competiţie rezervată sportivilor cu vârste sub 16 ani, atât pentru băieţi cât şi pentru fete. Competiţia, aflată la cea de-a patra ediţie, este inclusă în calendarul Tennis Europe. În cadrul competiţiei se vor juca meciuri de simplu şi dublu, după sistemul 2 din 3 seturi cu tie-break. Pe tabloul principal al turneului se vor regăsi câte 32 de sportivi, pentru cele două categorii, masculin şi feminin, atât la simplu cât şi la dublu”, a mai spus preşedintele Tenisc Club Curtea de argeş.

EUROPEAN SUMMER CUP GIRL 16 & UNDER

 

Cel mai aşteptat turneu este cu siguranţă European Summer Cup, runda finală de calificare la Campionatul European pe echipe – destinat fetelor de 16 ani, competiţie ce va avea loc între 29 iulie şi 1 august. Competiţia care va avea loc pentru cel de-al cincilea an consecutiv la Curtea de Argeş  este supervizată de catre Comitetul de Juniori Tennis Europe, asociaţie regională europeană a Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF). ITF are şase Asociatii Regionale, Tennis Europe fiind responsabilă de Europa şi având ca principal obiectiv dezvoltarea şi coordonarea jocului de tenis pe continent. În urma unui acord încheiat între ITF şi Tennis Europe, echipele clasate pe primele două locuri în turneele de calificare EUROPEAN SUMMER CUP 16 & UNDER vor merge în finalele de la Leysin, Elveţia (Helvetie Cup) pentru Junior Fed Cup. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email