Curtea de Argeş a pierdut o echipă de fotbal în valoare de aproape 10 milioane de euro

Fotbalul este unul dintre cele mai iubite sporturi în municipiul nostru. Foarte mulţi argeşeni şi-au dorit ca la Curtea de Argeş să existe o echipă de fotbal, chiar şi în ligile inferioare. Acum câţiva ani visul microbiştilor a fost aproape de realitate, odată ce omul de afaceri Benone Lazăr a anunţat că municipiul nostru va avea o echipă de fotbal în prima ligă. Lucrurile au început bine, iar după numai un an de la înfiinţare Internaţional Curtea de Argeş a ajuns în liga a II- a. Mai mult decât atât, Benone Lazăr intenţiona să construiască la Curtea de Argeş un stadion cochet cu 7.500 de locuri, iar la Valea Iaşului a realizat o bază de cantonament la cele mai înalte standarde. După numai un an de zile Internaţional Curtea de Argeş a promovat în liga I, unde a obţinut la finalul sezonului locul 12. Meciurile s-au jucat la Piteşti, pentru că stadionul din municipiu nostru nu era gata. Însă, când toţi fanii din municipiu ai sportului rege se aşteptau ca echipă să joace la Curtea de Argeş, a venit şi o veste bombă. Echipa Internaţional Curtea de Argeş s-a desfiinţat, iar toţi jucătorii au fost transferaţi la Pandurii Târgu Jiu. Lovitura a fost cu atât mai grea pentru microbişti, având în vedere că din echipă făceau parte la vremea respectivă Vlad Chiricheş, Gabriel Matei, Dan Nistor, Mihai Pintilii, Mihai Răduţ, Ousmane Viera şi Alexandru Vlad, jucători cotaţi acum la numai puţin de 8 milioane de euro. Mulţi dintre aceştia au ajuns la echipe importante precum Steaua Bucureşti, unde au jucat foarte bine, iar acum sunt în atenţia unor echipe importante din fotbalul european. Cei mai optimişti suporteri din municipiul nostru spuneau despre Internaţional Curtea de Argeş că putea juca în Cupele europene cu lotul de jucători pe care îl avea la vremea respectivă, iar lucrurile care s-au petrecut nu fac decât să confirme acele vorbe.
Cum s-a format „echipa de vis” de la Internaţional Curtea de Argeş
Într-un interviu acordat ziarului Pro Sport, Benone Lazăr a povestit cum a reuşit să îi aducă la Internaţional Curtea de Argeş pe tinerii care au ajuns acum să valoreze milioane de euro.
„Din ambiţie! Ţin mine că l-am luat antrenor pe unu’ Mănăilă. I-am zis din prima «Fii atent, te duci la Bacău, că e finala de juniori şi sunt acolo nişte copii buni. Tu îmi spui ce ai văzut şi de care dintre ei ai avea nevoie (…) Când s-a întors, mi-a pus lista în faţă «Vreau să îi cumperi pe Chiricheş, pe Răduţ, pe Ciucur, pe Vlad, pe ăla, pe ăla…». M-am întâlnit apoi cu proprietarul Şcolii Ardealul la Hotel Eliada, acolo, în Feleac. «Domne, uite, pe mine mă interesează jucătorii ăştia. Îţi dau jumătate de milion de euro pe ei». Eu îi ştiam de doi ani, de la profesorul Georgescu, dar voiam să văd dacă mai sunt pe piaţă. Ăsta m-a refuzat. Pe Chiricheş îl dăduse la Benfica, pe Răduţ la Sporting, pe Maxim la Espanyol… Mi-a dat, în schimb, alţi patru şi am făcut o asociere cu el. Aveam 20 la sută din Şcoala de Fotbal. Am zis să am pepinieră”, a declarat Benone Lazăr în cotidianul Pro Sport.
Benone Lazăr: „Am negociat cu Chiricheş 2 – 3 săptămâni”
Omul de afaceri a explicat că pentru a-l convinge pe Vlad Chiricheş să semneze cu FC Internaţional a negociat 2 – 3 săptămâni de zile. „Până la urmă, am promovat în Liga a II-a. Şi a apărut pe piaţă Chiricheş, întors de la Benfica. Eu ştiam că a revenit în ţară de la profesorul Georgescu. Am intrat atunci în concurenţă cu Vasile Şiman, care îl voia la Sportul. Maică-sa lui Chiricheş, femeie cu cap, l-a văzut pe ăla că e mai rece şi mai pervers decât mine. Şi a mers pe omenie. După mari negocieri de 2-3 săptămâni, am reuşit să semnăm cu Vlad”, a declarat Benone Lazăr pentru Pro Sport.
La scurt timp după sosirea lui Chiricheş la Internaţional, Benone Lazăr a reuşit să îl aducă şi pe Mihai Răduţ. „Nu începe bine campionatul că se întoarce şi Răduţ din Portugalia, că nu i-a mai plăcut acolo. Maică-sa, aia mai fudulă şi mai umblată. Am intrat repede pe fir. Când au intrat părinţii lui Răduţ la mine în curte, taică-su mai că împungea! «Unde vine băiatul meu? Ce echipă e asta Internaţional Curtea de Argeş?», numai aşa zicea. Când am terminat de vorbit, băiatul a spus că vrea să vină aici”,  spune omul de afaceri.
Gabi Matei, Răduţ şi Chiricheş au ajuns la Steaua Bucureşti
Atât Mihai Răduţ cât şi Vlad Chiricheş au fost transferaţi la Steaua Bucureşti, iar acum primul este cotat 1.300.000 de euro, în timp ce cel de-al doilea la 5.000.000 de euro.  Tot din „echipa de vis” a celor de la Internaţional Curtea de Argeş a făcut parte şi Dan Nistor, un jucător cu o poveste extrem de interesantă, care a lucrat ca paznic la un hotel din Rucăr până să se apuce fotbal. Acesta a ajuns acum în atenţia celor de la Malaga, care evoluează în prima ligă din Spania. Gabi Matei este un alt jucător care a plecat de la Curtea de Argeş chiar la Steaua Bucureşti. „Gabi Matei a fost produsul nostru sută la sută. De la 15 ani, când şi-a uitat buletinul la primul meci”, a declarat Benone Lazăr pentru Pro Sport.
Foarte mulţi argeşeni, iubitorii ai fotbalului, privesc în urmă cu regret când îşi dau seama ce jucători a avut echipa Internaţional Curtea de Argeş, echipă care putea reprezenta acest municipiu în Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email