Curtea de Argeş a devenit „oraşul căruţelor”

De ceva timp pe străzile din municipiul nostru circulă tot mai multe vehicule cu tracţiune animală. Fie că este vorba despre strada 1 Decembrie, intersecţia de la Biserica Domnească sau strada Cuza Vodă, căruţele au devenit o apariţie obişnuită în traficul din Curtea de Argeş. Asta spre disperarea şoferilor care, în aglomeraţia de pe străzi, nu au pe unde să le ocolească. Pe lângă faptul că acest lucru îngreunează traficul rutier acestea creează şi un aspect neplăcut oraşului. Deşi au fost avertizaţi de mai multe ori că nu au voie să se plimbe cu atelajele prin oraş, căruţaşii nu au nicio treabă cu legea şi îşi continuă de fiecare dată drumul, chiar dacă ştiu că pot fi amendaţi.
Traficul este perturbat din cauza atelajelor
De cele mai multe ori căruţele care trec prin Curtea de Argeş sunt pline cu pet-uri, fier vechi sau fân, în timp ce alţi proprietari de atelaje dau fuga după diferite deşeuri care le-ar putea aduce un venit. „Căruţe sunt peste tot şi s-au cam înmulţit în ultima vreme. Până acum doar pe bulevardul Basarabilor nu m-am întâlnit cu căruţe, în rest peste tot. Sunt zile în care este aglomeraţie şi mai vin şi ei să încurce circulaţia. Nici nu ai pe unde să îi ocoleşti”, spune Marius, un tânăr şofer din municipiu.
Spre exemplu, pe strada Cuza Vodă, pe sensul unic, apariţia unei căruţe în trafic reprezintă un adevărat obstacol pentru conducătorii auto. Aceştia nu au practic cum să depăşească atelajul şi sunt nevoiţi să meargă în spatele acestuia, formându-se astfel o coloană de maşini. „După ce că aici este sens unic şi spaţiul este mic, când dai peste o căruţă nu ai cum să depăşeşti. Mergi în spatele ei pe toată strada, până la intersecţia de la Biserica Domnească. Ar trebui făcut ceva pentru că nu este normal ceea ce se întâmplă. Totuşi locuim într-un oraş, nu la ţară, în sat”, mai spune un alt conducător auto.
Mizerie de nedescris în urma căruţelor
Şoferii sunt cei mai nemulţumiţi de faptul că aceşti căruţaşi insistă să circule prin oraş, chiar pe străzile principale. Oamenii se tem ca în cazul unor accidente vor fi nevoiţi să îşi repare maşinile cu bani din propriul buzunar. „Numai la noi în ţară este posibil aşa ceva. Au căruţele pline cu fiare şi trec pe lângă maşini fără să se uite dacă lovesc ceva. Mie dacă îmi loveşte un astfel de căruţaş maşina, de unde mai recuperez banii? Nu ai ce să le faci pentru că sunt oameni săraci. Doar nu o să le iau căruţa sau animalul, pentru că nu am ce să fac cu ele. Mai rău e noaptea, că nici nu îi vezi în trafic”, spune Ion Dumitru, un bărbat din municipiu.
Argeşenii mai spun că aproape de fiecare dată animalele lasă în urma lor mizerie multă, iar mirosurile devin insuportabile, mai ales când afară este cald. „Animalele îşi fac nevoile din mers direct pe stradă, de parcă ar strânge cineva după ei. Fără să le pese merg mai departe, după fiare, bidoane de plastic sau cartoane. Miroase îngrozitor în urma lor.”, spun cetăţenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email