Curtea de Argeş, un labirint

Turiştii care ajung în municipiul nostru şi nu cunosc foarte bine zona se văd nevoiţi să oprească pe unde apucă şi să ceară informaţii oamenilor despre cum să ajungă la munte, la Mănăstire sau care este drumul spre Râmnicu Vâlcea. Situaţia este determinată de lipsa unor indicatoare rutiere care să îi îndrume pe cei care vin la Curtea de Argeş. De exemplu, şoferii ajunşi în intersecţia de la Făgăraş au în faţă trei direcţii, însă nicăieri nu scrie unde duc drumurile respective. „Cum să ai pretenţii de oraş turistic, dacă nici măcar în cele mai circulate puncte nu există un indicator care să te îndrume către Biserica Domnească, către Ruinele de la Sân Nicoară sau către Mănăstire? Să nu mai vorbim de faptul că nu sunt nici măcar indicatoare care să îţi arate drumul spre Piteşti sau spre Vâlcea”, spune un turist care a ajuns în intersecţia de la Făgăraş. Bărbatul, care plecase în vacanţă cu familia şi intenţiona să facă o vizită prin Curtea de Argeş şi apoi să  plece spre Barajul Vidraru, a ajuns din greşeală aproape de Grupul Şcolar Auto. „Am vrut să evit aglomeraţia din centrul oraşului şi am zis să merg pe o centură ocolitoare, însă în  intersecţie n-am ştiut încotro să mă îndrept. Am mers tot înainte însă am bănuit că am greşit drumul şi apoi am oprit să întreb oamenii cum să ajung la Mănăstire. Păcat de oraşul ăsta”, spune turistul. Până la urmă, oamenii care veniseră din Bacău au reuşit să ajungă la Mănăstire, însă a fost nevoie de câteva opriri, pentru că altfel riscau să ajungă încă o dată, pe un drum greşit.

Autorităţile locale promit că vor lua legătura cu cei de la Drumuri Naţionale

Directorul Serviciului Public de Gospodărire Comunală (SPGC), Ioan Ghiţă, spune că va lua legătura telefonic cu cei de la Drumuri Naţionale pentru a remedia lipsa indicatoarelor din intersecţia de la Făgăraş. „Până acum, nimeni nu s-a plâns că sunt zone unde lipsesc indicatoarele care sunt destinate în mod special turiştilor. Nu noi ne ocupăm de montarea acestora, însă îi voi sesiza pe cei de la Drumuri Naţionale să vină şi să se ocupe de acest aspect. Cât despre indicatoare către Mănăstire cred că sunt suficiente”, spune directorul SPGC.
În oraşul nostru, indicatoare rutiere se montează în fiecare an, însă nu de puţine ori acestea sunt fie vandalizate, fie furate. Sunt însă şi zone unde indicatoarele nu sunt schimbate de ani buni, iar acestea au scrisul indescifrabil, din cauza ruginii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email