Curtea de Argeş sub ape


Ploaia torenţială de ieri a transformat, din nou, municipiul nostru într-mică Veneţie. Sistemul de canalizare subdimensionat, combinat cu trotuarele şi străzile vălurite, au dus la un rezultat sigur: o mulţime de bălţi. Încă o dată, autoturismele care au circulat pe străzi au reuşit să facă adevărate valuri în urma lor, spre disperarea pietonilor.
Cel mai greu s-a circulat prin faţa instituţiilor publice sau a unităţilor de învăţământ. Supăraţi din cale afară de şoferii care mergeau mai tare şi aruncau apa murdară pe cei care treceau pe trotuar, argeşenii încercau să se apere cu umbrelele. “Aş arunca cu pietre după maşinile care mă stropesc. Unii chiar se amuză uitându-se cum ne udăm din cauza lor”, spuneau pietonii supăraţi.
Şi pe 1 Decembrie s-a circulat destul de dificil, pentru că strada se află într-o zonă mai joasă şi pare că toata apa de la ploaie se adună acolo. “Se pricep atât de bine, încât mă gândesc că poate la şcoala de şoferi o fi vreo probă nouă, de stropit pietoni”, spuneau vizibil iritaţi cei care mergeau pe trotuare. În codul rutier scrie însă destul de clar: ”Conducătorul de autovehicul este obligat să conducă în aşa fel încât să nu stropească pe ceilalţi participanţi la trafic”. Puţini şoferi respectă însă acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email