Curtea de Argeş- municipiul fără discotecă


Tinerii din municipiul Curtea de Argeş se confruntă cu o reală problemă a vârstei lor. În oraşul nostru nu mai există nicio discotecă sau vreun alt loc în care să se pot distra în nopţile din week-end. Ultima discotecă din oraş, care funcţiona în spaţiul fostului cinematograf „Unirea”, a fost închisă, urmând ca aici să fie construit un complex comercial. Singurele locuri în care mai pot ieşi tinerii sunt barurile sau terasele care au împânzit oraşul. Însă, pe tineri nu îi impresionează foarte mult aceste locaţii, aceştia spunând că nimic nu se compară cu o seară la discotecă. „Eu nu zic că nu e frumos să ieşi cu prietenii la bar sau la o terasă. Oricum discoteca e discotecă. E mai frumos, pentru că poţi dansa, iar atmosfera e alta. La bar stai la masă câteva ore şi atât. Te şi plictiseşti. Măcar de mai exista „Ti Amo” aici în oraş. Mie îmi plăcea mult”, spune Andrei, un tânăr din Curtea de Argeş. Ionuţ a lucrat câţiva ani de zile ca DJ la mai multe discoteci din municipiu şi îşi aduce aminte cu mare plăcere de acele vremuri. „Nu se compară nimic cu distracţia de atunci. Era super petrecere în fiecare seară. Este păcat că nu mai sunt astfel de locuri în oraş. Îmi aduc aminte cum plecam dimineaţa la şase acasă, după o seară de neuitat şi a doua zi o luam de la început”, ne povesteşte DJ-ul.

Sâmbăta le umple buzunarele taximetriştilor

Însă, acum adolescenţii au o altă alternativă. În majoritatea comunelor din apropierea municipiului s-au deschis acum discoteci sau alte locuri de distracţie ajunse chiar la rangul de club. În fiecare sâmbătă tinerii pleacă în grupuri către Albeşti, Ciofrângeni, Domneşti sau Muşăteşti. Taximetriştii profită şi ei din plin de această situaţie şi mulţi dintre ei de abia mai fac faţă comenzilor. „Sâmbăta e ziua noastră. Vă spun că nu facem toată săptămâna cât facem în noaptea aceasta. Ne dăm comenzi de la unul la altul că nu mai facem faţă şi nu poţi să laşi omul să aştepte. Dacă prinzi câteva curse de Albeşti sau de Ciofrângeni te-ai scos. Tinerilor, dacă merg câte patru, le convine, că pun toţi bani şi ies şi ei bine”, spune Alin, un taximetrist argeşean. Am vrut să vedem cum se distrează tinerii din municipiu şi ne-am decis să vizităm şi noi discotecile respective. În comuna Albeşti, la câteva sute de metri distanţă între locaţii, funcţionează un club şi o discotecă. Tinerii se împart în grupuri şi se duc acolo unde au reuşit să rezerve o masă, pentru că, spune George, „fără masă rezervată eşti mort”.

„E atmosferă tare şi fetele sunt super”

La discotecă sunt foarte mulţi tineri din oraş care se cunosc între ei. Acestora le place atmosfera şi se simt foarte bine. „E super aici la Albeşti. E atmosferă frate, sunt fete multe, exact ce ne place nouă. Eu vin în fiecare sâmbătă cu prietenii mei. Am aceeaşi masă mereu. Ce să facem dacă la noi în oraş nu avem unde? Am ajuns de râsul lumii. Oraş fără discotecă. Chiar dacă aici mai dăm bani pe transport nouă ne convine. Dăm patru lei de fiecare până la Albeşti”, spune Marian, un alt tânăr din municipiu. Aceeaşi atmosferă şi în clubul din apropiere. Muzică de toate genurile şi multă distracţie. Pupitrul DJ-ului este asaltat de tineri care vor dedicaţii, iar din boxe se aude puternic „Pentru băieţii din Curtea de Argeş care sunt cei mai tari în seara asta”. Câteva fete se urcă pe boxe şi dansează provocator, în timp ce ochii băieţilor sunt aţintiţi asupra lor. „E tare aici la club. Am mai fost de câteva ori împreună cu nişte prieteni şi ne-am distrat mereu. Eu sunt din Bucureşti, dar vă spun sincer că aici chiar e OK. Când îmi spuneau colegii mei de facultate cât de tare e, nici nu îmi venea să cred. Însă, mi se pare ciudat că în oraş nu este vreo discotecă sau club. Chiar arată bine cluburile din aceste comune”, spune Doru, un adolescent venit din Bucureşti la prieteni.

„Nu vreau să mă simtă ai mei că miros a băutură”

Aceeaşi atmosferă şi astfel de tineri dornici de distracţie întâlnim în toate discotecile din apropierea municipiului. Pe la orele dimineţii, când se „sparge” petrecerea, tinerii fac coadă la rulota cu sandwich-uri din faţa discotecii. „Frate, nu mai pot de foame. Mă simt şi cam ameţit de la fumul de ţigară şi de la bere. Mănânc ceva să îmi mai revin. Nu vreau să mă simtă nici ai mei că miros a băutură, că mă cert cu ei”, spune un băiat care nu împlinise vârsta majoratului. De asemenea, în apropierea discotecii din Albeşti se formase chiar o staţie de taxi. Maşinile stau în coloană şi îşi aşteaptă clienţii. „Nu avem cum să plecăm fără oameni. Ce, parcă nu tot noi i-am adus? Imediat bag două sau trei curse”, spune Nicu, un alt taximetrist. Grupurile de tineri se împart în taxiuri şi pleacă spre casă „rupţi” de oboseală, aşteptând cu nerăbdare următoarea seară de petrecere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email