Curtea de Argeş în doliu


Sute de oameni rude, apropiaţi, cadre didactice, elevi şi părinţi l-au condus pe ultimul drum pe cel care le-a fost coleg, prieten, profesor sau îndrumător. La numai 59 de ani, profesorul Alexandru Theodor Ionescu a trecut în lumea celor drepţi, zilele trecute, în urma unui operaţii la inimă, care i-a adus sfârşitul. Ieri, numeroşi argeşeni i-au adus un ultim omagiu, ieri în jurul orei 12.00 la Biserica Sfântul Gheorghe.
Un om foarte apreciat de profesori şi elevi pentru faptul că şi-a dedicat întreaga sa viaţă învăţământului. În fiecare colţ din Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” se simte prezenta celui care până acum câteva zile era alături de elevi şi profesori. De-a lungul carierei sale didactice, Al.Th.Ionescu a dat dovadă de un înalt profesionalism şi a fost unul dintre cei mai distinşi colegi.
Cu lacrimi în ochi, cei prezenţi la înmormântare nu au putut spune prea multe, subliniind faptul că învăţământul argeşean a pierdut un om de valoare. Elevi şi foşti elevi l-au condus pe ultimul drum, cu flori şi coroane, pe cel care le-a fost dascăl.
Convoiul care a însoţit trupul neînsufleţit al profesorului s-a îndreptat ieri spre biserica Sfântul Gheorghe din municipiu, unde un sobor de preoţi a ţinut slujba de înmormântare. După slujbă, cei prezenţi l-au condus pentru ultima dată pe profesor spre Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, după care trupul său a fost înmormântat la cimitirul „Sfinţii Îngeri”.
Despre profesor cu greu putem vorbi la trecut, el rămâne în sufletele noastre acelaşi om energic şi cu o deosebită tărie de caracter. Au rămas doar lacrimi şi durere pentru cel care a fost şi va fi în continuare un om valoros şi deosebit pentru învăţământul argeşean şi cultura noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email