Cursuri de chitară pentru copii, la Casa de Cultură

 La Casa de Cultură „George Topârceanu” din Curtea de Argeş sunt organizate foarte multe cercuri la care sunt înscrişi copiii talentaţi din municipiu. Astfel, copiii argeşeni au ocazia să înveţe să danseze, să facă gimnastică, să cânte la 

chitară sau la pian. Profesorul Constantin Matei susţine cursuri de chitară la Casa de Cultură încă din anul 2007. „Cu sprijinul domului Cristian Mitrofan, căruia vreau să îi mulţumesc foarte mult, am reuşit să organizăm aceste cursuri de chitară. În perioada vacanţei cursurile se desfăşoară o dată pe săptămână”, a spus Constantin Matei. Pasiunea pentru chitară a fost descoperită de Constantin Matei „relativ târziu, la vârsta de 20 de ani”. „Am absolvit Şcoala de Arte din Piteşti, secţiunea chitară clasică cu nota 10. Însă, am avut şansa să ajung în Italia, unde am avut ocazia să întâlnesc un maestru al chitarei, Juan Lorenzo. La finalizarea studiilor, am primit din partea Academiei de Chitară Flamenco un atestat în chitară flamenco, care mi-a adus foarte mare bucurie şi de care sunt foarte mândru. După ce m-am întors în ţară mi-am continuat studiile la Universitatea Valachia din Târgovişte, iar acum sunt profesor”, ne-a povestit Cristi, aşa cum îi place să i se spună.

Copiii vor participa la concursul „Speranţe Argeşene”

Prin intermediul cursurilor, profesorul doreşte să îi introducă pe copii în tainele acestui minunat instrument şi chiar să îi înveţe noţiuni despre misterioasa artă numită „Flamenco”. „Îmi place foarte mult să lucrez cu aceşti copii talentaţi. Sper să reuşesc să îi învăţ cât mai multe lucruri şi de ce nu să îi ajut să înveţe flamenco, aşa cum am învăţat şi eu de la maestrul meu. În toamnă dorim să participăm la concursul „Speranţe Argeşene”, unde sperăm să obţinem rezultate foarte bune”, ne-a spus Cristi Matei. Copiii de la cercul de chitară au participat şi la ultima ediţie a Festivalului de Dans Modern şi Muzică Uşoară, care a fost găzduit de Casa de Cultură „George Topârceanu”, unde au reuşit să obţină următoarele premii:
# Luiza Vlad – premiul I, secţiunea interpretare
# Gabriel Teodor Roşu – premiul I, chitară
# Claudiu Mihai Matei – premiul I, secţiunea interpretare
„Copiii s-au pregătit foarte bine şi vreau să îi felicit pentru rezultatele obţinute. Ei au muncit foarte mult. Şi la celelalte concursuri la care vom participa încercăm să ne pregătim foarte bine pentru a face o figură frumoasă. Însă, vreau să mulţumesc încă o dată domnului Cristian Mitrofan, pentru că fără sprijinul dânsului nu puteam realiza aceste lucruri minunate”, a spus Cristi Matei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email