Cursul de project management – important pentru formarea ta profesională

Dacă activezi în domeniul project managementului, ar fi bine să fii mereu la curent cu noutățile care apar și să te bazezi pe experiența practică pe care ai dobândit-o de-a lungul timpului. Dar evoluția ta profesională nu se rezumă doar la aceste două aspecte, ci uneori este nevoie și de dobândirea unor atestări, odată cu competențele necesare.

Astfel, dacă îți dorești să obții una dintre certificările mult râvnite din domeniu – cum este, de pildă, certificarea PMP, ai putea să iei în calcul înscrierea în cadrul unui curs care să te formeze pentru a lua acest examen, care nu este unul chiar simplu.

Ce este PMP Certification

Orice project manager, team lider sau manager al unei echipe are nevoie de cunoștințe care să îi ajute să coordoneze fiecare proiect cu succes și să respecte termenele limită, bineînțeles. Certificarea PMP (PMP Certification) este, fără doar și poate, cea mai solicitată din industrie, fiind renumită atât pe plan național, cât și pe plan internațional.

PMP Certification este o atestarea importantă deoarece demonstrează competențele de gestionare și de conducere ale unui proiect, abilități pe care trebuie să le dețină orice manager.

Examenul durează aproximativ 4 ore, iar forma de examinare constă într-un test în format de tip grilă cu 200 de întrebări.

Una dintre condițiile de eligibilitate constă în existența a minimum 4500 de ore de experiență în managementul proiectelor obținute în decursul a minim 3 ani consecutiv și minimum 35 de ore de curs dedicate managementului proiectelor.

Diferențiază-te cu certificarea PMP

Reușita examenului de project management depinde într-o mare măsură și de resursele investite – adică timp, bani, experiență, dezvoltarea unor abilități și de cunoștințe, bineînțeles.

Având în vedere complexitatea acestui examen – mai ales că sunt necesare anumite cunoștințe interdisciplinare – Resurse Umane, Etică Profesională ș.a, va trebui să încerci să înveți temeinic. Iar una dintre cele mai eficiente metode constituie înscrierea în cadrul unui curs care ți-ar putea oferi pregătirea necesară. Un astfel de

De ce să alegi cursul PMP Exam Prep de la Edu Eupc

După absolvirea cursului de management de proiect, vei putea avea o imagine mai bună de ansamblu și vei putea înțelege mai bine care sunt factorii semnificativi pentru procesul de evoluție al proiectului. De regulă, desfășurarea acestuia depinde de mai multe criterii – resursele umane, managementul riscului, integrarea, achiziția, managementul părților interesate ș.a.m.d.

În plus, vei obține skillurile necesare managementului de proiect și vei putea realiza diferite conexiuni între anumite noțiuni.

Un alt avantaj pe care ți-l oferă acest curs constă în noi metode eficiente și rapide de învățare a conceptelor-cheie.

În urma frecventării cursului PMP, vei putea acumula cât mai multe informații teoretice pe care să le corelezi cu exemplele practice.

De asemenea, vei reuși să-ți întocmești un plan de studiu personalizat. Modelul inovator propus de Rita Mulcahy se află la baza cursului, model care te ajută să dobândești o perspectivă diferită asupra proiectelor derulate, dezvoltându-ți atât spiritul critic, cât și analitic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email