Curăţenia de primăvară în partide

La Curtea de Argeş cele mai multe organizaţii ale partidelor politice se pregătesc de alegeri. Începe, cum s-ar spune, curăţenia de primăvară. În ultimii ani din cauza sau datorită alegerilor locale şi parlamentare, organizaţiile locale ale formaţiunilor politice au făcut tot felul de achiziţii, mai mult sau mai puţin inspirate, pentru ca partidul să treacă bine peste alegeri. În timp, noile achiziţii s-au dovedit a nu fi tocmai pe placul celorlalţi membri ai partidelor respective şi au început să apară discuţii.
Sezonul e deschis de tineretul pesedist care a avut aseară şedinţă de alegeri. Aici au fost probleme multe în ultimii ani, şi mă gândesc acum doar la dispariţia bruscă şi extrem de discretă a dlui. Cătălin Sămărescu din funcţia de preşedinte şi înlocuirea domniei sale cu dl. Alexandru Ursu. Îmi amintesc de o conferinţă de presă când ziariştii din presa locală l-au întrebat pe şeful organizaţiei de seniori, dl. Nicolae Diaconu,  despre preşedintele tinerilor din partid, iar acesta nu a reuşit să spună prea multe. Acum, lucrurile se vor lămuri, şi e foarte posibil ca dl. Ursu să îi conducă şi pe mai departe pe tinerii săi colegi din PSD. Peste câteva săptămâni vor fi alegeri şi la organizaţia de seniori a PSD dar cred că nici acolo nu vor fi surprize, dl. Diaconu, odată reales primar împreună cu mulţi consilieri de-ai domniei sale, fiind în postura de a închide gura oricui ar încerca să cârtească. Asta dacă dl. primar îşi mai doreşte să fie şi preşedinte, pentru că, după cum a mărturisit, chestia asta cu preşedinţia unei organizaţii e grea şi comportă o responsabilitate uriaşă.
La PNL vor fi alegeri la sfârşitul acestei luni iar dl. viceprimar Cristian Mitrofan, cel care este preşedinte interimar al organizaţiei locale, pare să fi găsit soluţia pentru liniştirea apelor din partid, după mulţi ani de certuri. A cooptat în Biroul Permanent Local reprezentanţi ai tuturor aripilor din PNL Curtea de Argeş, ceea ce e o performanţă, numai că trebuie să danseze pe sârmă pentru ca lucrurile să rămână aşa, liniştite şi calme. Cred că va face asta, pentru că a reuşit într-o lună ceea ce înaintaţii săi au încercat ani întregi, să-i aducă la aceeaşi masă pe greii partidului – dnii. Sandu Nichita, Adrian Miuţescu, Aurel Ilea, şi aceştia sunt doar câţiva dintre ei. Cum se bucură şi de susţinerea organizaţiei judeţene şi a şefului acesteia, dl. Ion Popa, şansele dlui. Mitrofan pentru un mandat de patru ani de preşedinte al PNL Curtea de Argeş sunt maxime.
La PDL situaţia pare ceva mai complicată. Preşedinte e dl. Vasile Sabie, probabil cel mai potrivit pentru această funcţie, mai ales în această perioadă destul de tulbure pentru PDL. Are însă de luptat cu achiziţiile despre care vorbeam mai sus. Dacă dl. Costinel Vasilescu, fost preşedinte al PNL şi fost candidat la Primărie al alianţei care a inclus PDL, pare complet dezinteresat de politică, mişcarea pe care a făcut-o anul trecut, înainte de alegerile locale, când a plecat de la PNL la PDL punând punct carierei sale politice, nu ştiu ce să spun despre celălalt liberal devenit liberal democrat, dl. Gheoghe Nicuţ. Nu ştiu dacă nu cumva la alegerile pentru conducerea organizaţiei locale a PDL nu ar candida. E pensionar, are timp liber, are experienţă în administraţie şi e informat. Rămâne de văzut dacă îşi doreşte o funcţie de conducere în PDL, atâta vreme cât asta l-ar aduce din nou în atenţia argeşenilor, şi sunt destui care îi vor imaginea şifonată.
La PPDD, succesul în alegeri pare să fi distrus organizaţia, după cum am mai scris în acest colţ de pagină. În acest moment, deşi au câştigat trei posturi de consilier local, la şedinţe nu participă decât doi, pentru că şefii de la Piteşti şi Bucureşti nu au decis încă cine să intre în Consiliu în locul dlui. Mihai Deaconu, ales deputat. Despre PRM nu mai e mare lucru de spus. Organizaţia este în cădere liberă accelerată, şi cu greu cineva o să poată să aducă PRM la ce a fost odată la Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email