„Cupa Basarabilor”, eveniment sportiv de înaltă clasă

Vinerea trecută, „Cupa Basarabilor” a fost disputată de 12 echipe din municipiu: AQUATERM, Casa Ta, Jandarmeria, Armata, Amicii, Pompierii, Primăria Curtea de Argeş, Hand Rom, Electroargeş, Dr. Oetker, Distrigaz şi Alfa Con. La Sala Municipală de Sport s-a jucat turneul de fotbal în sală, care a adus pe teren iubitori ai sportului rege. După ce s-au jucat meciurile din grupe, în finală au ajuns echipele Detaşamentului de Pompieri Curtea de Argeş, cea a UM 01042 Curtea de Argeş, Amicii, şi cea a Primăriei Curtea de Argeş. Pe locul IV s-a clasat echipa Primăriei, urmată de Amicii, pe locul III, pe II au fost cei de la Armată, iar cei de la Pompieri, pe locul I.

Cupele şi diplomele au fost oferite de primarul Constantin Panţurescu şi viceprimarul Gabi Jubleanu. În discursul susţinut de edilul şef, acesta a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au răspuns invitaţiei de a participa la turneul de fotbal în sală „Cupa Basarabilor”, acţiune prin care s-a dorit promovarea sportului în municipiul nostru.

„Sunt plăcut surprins că o acţiune organizată în mai puţin de o săptămână a luat o asemenea amploare. Noi vă promitem că vom continua, dorim ca astfel de evenimente să fie în fiecare lună, vrem şi să extindem competiţiile”, a mai spus primarul Constantin Panţurescu.

Un moment aparte l-a constituit premierea fostului primar de către cel actual în aplauzele spectatorilor şi jucătorilor. Publicul a votat şi pe cel mai bun jucător – pompierul Marcel Tudor. N-au fost uitaţi nici tinerii arbitrii, Victor Marinescu, Ovidiu Nicolae şi Sebastian Nicolae, care au primit şi ei diplome din partea primarului. Cele trei trofee – Cupele Basarabilor – au fost premiul simbolic oferit celor care au ales să-şi petreacă ziua de vineri făcând mişcare. Trebuie precizat faptul că trofeele au fost create de talentaţii artişti de la ARGCOMS în numai câteva ore, nouă probă de măiestrie a acestor oameni care au o reputaţie câştigată prin realizări.

Scopul turneului de fotbal “Cupa Basarabilor” a fost acela de promovare a sportului rege în Curtea de Argeş, mai ales că argeşenii şi-au exprimat în nenumărate rânduri dorinţa de a se reînfiinţa echipa locală de fotbal. Astfel de evenimente se cer în municipiu, iar numărul participanţilor la acţiunea de la sfârşitul săptămânii trecute confirmă faptul că majoritatea concitadinilor înţeleg importanţa nu numai simbolică a unor astfel de acţiuni. Dăruirea de pe teren a fost cea mai frumoasă parte a turneului de fotbal în sală “Cupa Basarabilor” şi dorim pe această cale să le mulţumim celor care au înţeles scopul evenimentului şi au răspuns invitaţiei organizatorilor, Asociaţia “O masă aproapelui de lângă tine la nevoie”. Turneul de fotbal s-a desfăşurat cu sprijinul Primăriei Curtea de Argeş, iar parteneri media au fost ziarele din presa locală – Argeş Expres, Interes Argeşean şi Actualitatea Argeşeană.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email