Cum vor îmbunătăţi viaţa argeşenilor 15 milioane de euro

La începutul săptămânii trecute, primarul Nicolae Diaconu a anunţat că municipiul nostru va beneficia în perioada următoare de investiţii în valoare de aproximativ 14 milioane de euro, bani ce au fost obţinuţi din fonduri europene prin proiectul Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. „Realizarea acestui Plan Integrat de Dezvoltare Urbană a pornit de la datele culese în cadrul Strategiei de Dezvoltare a municipiului iar despre necesitatea acestor investiţii au vorbit chiar cetăţenii din Curtea de Argeş. Am avut în vedere rezultatele sondajului de opinie realizat în perioada 1-15 octombrie 2008, iar cele trei puncte cuprinse în proiect, reprezintă de fapt direcţiile în care oamenii şi-ar dori să intervenim”, a explicat primarul Nicolae Diaconu.

Vor fi asfaltate 47 de străzi

La capitolul Creşterea calităţii infrastructurii rutiere în municipiul Curtea de Argeş, se au în vedere asfaltarea a 47 de străzi cu o lungime totală de 33,714 km din cartierele Marina, Poştei, Noapteş precum şi toate arterele de circulaţie care fac legătura între Valea Sasului şi cartierul Groape. Pe lângă asfaltarea străzilor se adaugă reabilitarea trotuarelor şi chiar a spaţiilor verzi. Valoarea totală a acestor lucrări se ridică la aproximativ 12 milioane de euro, iar perioada de implementare este de 36 de luni. De precizat ar fi faptul că finanţarea europeană reprezintă 98% din suma totală a investiţiei. „După semnarea contractului de finanţare, urmează întocmirea caietului de sarcini pentru a putea începe licitaţiile şi apoi numirea unui manager de proiect care să se ocupe de toate lucrările. Din punctul meu de vedere, sper să ne apucăm de lucrări, anul acesta”, spune primarul Nicolae Diaconu.

Locuri amenajate pentru pensionari şi pentru cei cu dizabilităţi

Al doilea proiect din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană prevede realizarea unui Centru pentru Pensionari, în locul fostului dispensar TBC şi a unui centru destinat persoanelor cu dizabilităţi ce va fi amenajat în Căminul Cultural şi la Şcoala de la Valea Sasului. Valoarea acestor investiţii este de aproximativ 1,4 milioane de euro, iar lucrările trebuie să fie încheiate în 22 de luni. Ca şi în primul caz, 98% din valoarea totală a lucrărilor, reprezintă bani europeni iar restul de 2% vor fi achitaţi de la bugetul local.

16 camere de supraveghere pe străzile din municipiu

Ultimul punct prevede Creşterea siguranţei şi securităţii cetăţenilor din municipiul Curtea de Argeş, prin implementarea unui sistem de supraveghere video. În total, pe străzile din municipiu vor fi montate 16 de camere de supraveghere care vor supraveghea tot ce mişcă, de la respectarea regulilor de circulaţie, modul cum se păstrează curăţenia şi până la depistarea vandalilor sau a hoţilor. Potrivit primarului Nicolae Diaconu, camerele vor fi montate în zone precum Mânăstirea, Primăria, Piaţa Centrală, intersecţia de la Vidraru şi bineînţeles lângă unităţile de învăţământ. Perioada de implementare a acestui punct este de 14 luni, iar valoarea lucrărilor se ridică la peste 21 de miliarde de lei vechi. 98% din această sumă va fi plătită din bani europeni, iar restul de la bugetul local. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email