Cum va acţiona serviciul de capturare a câinilor fără stăpân şi cât ne va costa

Consiliul Local a aprobat săptămâna trecută studiul de oportunitate privind delegarea activităţii dfe gestionare a câinilor fără stăpân, caietul de sarcini privind concesionarea servicului public de gestionare a câinilor fără stăpân şi regulamentul de organizare şi funcţionare a acestui serviciu public.

Astfel, „activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân este un serviciu public organizat, coordonat, reglementat, condus şi monitorizat de autoritatea administrației publice locale”, şi are printre atribuţii „capturarea și transportarea în adăpost a câinilor fără stăpân, după un program prestabilit sau pe baza reclamațiilor scrise a persoanelor juridice și/sau fizice; eliberarea câinilor, contra unei taxe sau cu scutire de taxa pentru organizațiile de protecție a animalelor; cazarea, hrănirea, îngrijirea, deparazitarea, vaccinarea, microciparea sau crotarea câinilor ce rămân în adăpost, a celor revendicați sau adoptați și înregistrarea într-o evidenţă unică a câinilor; eutanasierea câinilor fără stăpân care suferă de boli cronice și incurabile, de către personal specializat propriu sau contractat; adopția și revendicarea câinilor fără stăpân”.

Serviciul Public de Gospodărie a primit activitatea de gestionare a câinilor, dar nu şi banii pentru ea

La acest moment, nu există un serviciu operațional de gestionare a câinilor fără stăpân în municipiului Curtea de Argeș. Prin hotărârea Consiliului Local activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân a fost transferată în anul 2019 de la S.C. Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeș S.R.L. la Serviciului Public de Gospodărie Comunală Curtea de Argeș, fără a se transfera însă și personalul necesar și fără a se aloca fondurile bugetare necesare desfășurării acestei activități.

Recomandarea studiului de oportunitate este c concesionarea serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Curtea de Argeș către persoane juridice, asociații sau fundații care desfășoară activități în domeniul protecției animalelor.

Potrivit caietului de sarcini aprobat, costul operațiunilor pe cap/câine plătibil de către Primărie va fi de maxim 252,5 lei fără TVA. Estimarea costurilor și a cantităților s-a făcut conform datelor statistice rezultate din activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân efectuată din 2012 până în 2019 de către S.C. Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeș S.R.L.

Valoarea estimată a contractului pentru o perioadă de 4 ani este de 499 400 lei fără TVA.

Plata tarifelor, respectiv decontarea de către concedent a serviciilor prestate se va face lunar,  funcție de situația reală,  bazată pe documente justificative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email