Cum trebuia să fie Curtea de Argeş în 2020

Specialiştii care au realizat Strategia de dezvoltare a municipiului Curtea de Argeş pentru perioada 2014 – 2020, credeau că la finalul perioadei oraşul nostru o să fie unul dezvoltat. „Viziunea municipiului Curtea de Argeş pentru anul 2020 este cea a unui centru economic important la nivel regional, care să ofere locuitorilor săi toate motivele să rămână definitiv în oraș: locuri de muncă diversificare, condiţii bune de trai şi acces la servicii publice de calitate. Astfel, orientarea primară a administraţiei publice locale şi a mediului de afaceri este de a oferi o gamă mai variată de locuri de muncă, care să satisfacă pregătirea de specialitate de forţei de muncă local”, scrie în document.

„Centru urban cu o infrastructură de afaceri dezvoltată!”

Pe de altă parte, în opinia specialiştilor,  „viziunea municipiului Curtea de Argeş pentru anul 2020 este aceea a unui centru urban cu o infrastructură de afaceri dezvoltată, a unei localităţi atractive pentru potenţialii investitori datorită oportunităţilor existente şi a forţei de muncă specializate. Astfel, cea de-a doua dimensiune a viziunii îi pune în prim plan pe agenţii economici, intervenţia acestora în plan local fiind precondiţie pentru stoparea migraţiei populaţiei. Dacă în prezent municipiului Curtea de Argeş este recunoscut ca reprezentând un centru economic important al judeţului Argeș, până în anul 2020 poziţia acestuia în plan judeţean şi chiar regional trebuie consolidată prin investiţii în dezvoltarea infrastructurii de afaceri. Unul dintre motoarele de dezvoltare a economiei municipiului va fi, fără indoială, creșterea gradului de conectivitate și accesibilitate a municipiului Curtea de Argeş”.

Conectivitatea urma să fie dată de autostrada Piteşti – Sibiu, despre care se credea că va fi dacă nu gata, măcăr la un stadiu avansat al lucrărilor.

„Viziunea de dezvoltare a municipiului Curtea de Argeş are şi o dimensiune turistică și culturală, astfel orașul anului 2020 urmând a fi şi un centru turistic și cultural important la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Muntenia. Pornind de la resursele existente – istorie, muzee şi case memoriale, tradiţii, obiective culturale – Curtea de Argeş va fi recunoscut pentru posibilitatea practicării turismului cultural, oferind, în acelaşi timp, posibilităţi variate de petrecere a timpului liber turiștilor și locuitorilor săi”, se mai arată în Strategia de dezvoltare. Cât de recunoscut, apreciat şi căutat este municipiul nostru, fiecare dintre locuitorii săi ştie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email