Cum te poți distra vara asta pe bani puțini

Vara este despre soare, zile senine și timp petrecut afară. Mai ales dacă vine după o perioadă lungă de timp pe care am fost nevoiți să o stăm în casă. Iar prima tendință a oamenilor este să plece din oraș, la mare, la munte sau să meargă în vacanțe în afara țării.

Dar există și momente în care unii dintre noi nu ne permitem să călătorim sau, cum se întâmplă în situația de față, vacanțele în afara țării sunt încă într-o incertitudine în ceea ce privește siguranța noastră.

Și deși contextul nu este unul ideal, asta nu înseamnă că trebuie să stăm în casă în zilele noastre libere. Sau că nu există o mulțime de activități distractive de care ne putem bucura pe bani puțini.

Organizează un picnic în parc.

Parcurile sunt o soluție de recreere la îndemâna oricui. Este adevărat, uneori pot fi foarte aglomerate, mai ales în timpul weekend-ului, dar variante există. Dacă vrei un moment de liniște într-o zi toridă de vară, poți căuta un loc mai retras, la umbra unui copac, unde să mergi la picnic. Să ai o zi plăcută e atât de simplu, tot ce ai nevoie este o pătură și o companie plăcută – deși un moment de solitudine poate să funcționeze la fel de bine. Nu trebuie să-ți lipsească ceva simplu de mâncare, niște fructe și o carte bună. Dacă totuși te gândești la o activitate mai captivantă și simți că ai nevoie de puțină adrenalină, poți da o șansă jocurilor de noroc preferate, puse la dispoziție pe mobil, de cazinourile online românești. Află mai multe și încearcă-ți norocul și tu.

Amintește-ți de beneficiile drumețiilor.

Mersul pe jos nu aduce doar beneficii sănătății tale ci vine și cu o importantă perspectivă asupra stării tale emoționale. Dacă ne gândim doar la o zi banală din viața unui om care trăiește în oraș, ne vin în minte următoarele lucruri pe care trebuie să treacă zilnic: aglomerație, zgomot și agitație, ritm alert al vieții, stresul acumulat la birou sau în trafic. Apoi este senzația că timpul trece foarte repede, fără să avem șansa de a ne bucura de niște timp de calitate în care facem doar ce ne place. Soluția la această stare de tensiune este, în mod clar, escapismul. Iar natura ne oferă această șansă. Fă o excursie pe jos. Mergi într-o pădure și bucură-te de liniște, de razele soarelui și relaxează-ți mintea. Astfel te poți deconecta de la cotidian și o să te întorci cu bateriile încărcate la viața ta.

Activități plăcute în casă

Pe noptieră te așteaptă acel teanc de cărți începute în vacanța trecută, pentru care nu ai găsit niciodată timpul potrivit. Și poate că acum este momentul. Fă-ți un ceai rece cu fructe proaspete și așază-te confortabil pe canapea pentru a putea să explorezi lumea minunată din carte. Apoi sunt toate filmele și serialele care te așteaptă pe Netflix sau HBOgo, o activitate perfectă pentru serile toride de vară.

Acesta poate să fie și timpul potrivit pentru a face diferite lucruri pe care le-ai tot amânat. Îngrijește-te de plantele tale. Pentru că e vară, îți poți crește singur în casă diferite plante care să te ajute la gătit. Și nu numai, cu un buget limitat, te asiguri astfel că ai diferite ingrediente cheie, proaspete și crescute de tine, pentru cocktail-uri, de exemplu.

Vezi un film în aer liber.

În ultimii ani, au fost organizate tot mai multe activități culturale în aer liber. De la piese de teatru jucate pe terasa Teatrului Național, la filme difuzate în diferite parcuri. Iar aceasta poate să fie varianta câștigătoare pentru a te bucura de o seară de vară la aer, pe bani puțini. Ai de ales dintr-o arie cuprinzătoare de filme – producții de Hollywood recente, filme mai puțin noi cu o popularitate imensă sau filme de artă clasice. Oricare ți-e preferința, prețul unui bilet este mic și îți oferă o experiență complet satisfăcătoare, o seară petrecută pe o pătură sau pe un șezlong în aer liber, vizionând filmul preferat.

Ieși din oraș, dar altfel.

Dacă nu vrei să mergi în cele mai aglomerate locuri, cele care reprezintă prima opțiune pentru cei mai mulți români, există variante în continuare. Nu trebuie să coste mult și mai ales, te pot scăpa de aglomerația și traficul obișnuit în zilele în care oamenii aleg să meargă la mare sau la munte. O altă opțiune este să mergi undeva în natură cu cortul. Astfel ai parte de liniște, de plimbări și timp cu tine. Recomandarea noastră este să încerci să găsești un loc în vecinătatea unui lac sau râu, detaliu ce o să-ți îmbunătățească masiv experiența. Plus că acesta poate să fie un avantaj imens pentru cei care sunt pasionați de pescuit.

Activități sportive în oraș.

Uneori nu vrei să părăsești orașul pentru a merge cu cortul sau a face drumeții. Vrei doar să te distrezi puțin și să îți ridici starea de bine. Motivul bine-cunoscut pentru care mișcarea fizică este deosebit de benefică are legătură și cu îmbunătățirea stării de spirit. În timpul activităților sportive, pe lângă amuzamentul luat din competitivitate, corpul nostru emană mulți hormoni care să ne ajute să ne simțim bine și să scăpăm de stres. Unul este dopamina, care ne menține creierul sănătos și serotonina, un hormon al fericirii.

Iar dacă crezi că opțiunile sunt limitate, te înșeli profund. Jogging-ul sau yoga în parc sunt variante destul de populare pentru a-ți hrăni corpul și spiritul. Dacă ai la dispoziție o bicicletă, ieși la o plimbare. Rolele sunt iarăși foarte cool și o să trezească copilul din tine.

Tot în parcuri o să găsești mese de ping-pong unde te poți juca gratis. Și ce poate să fie mai satisfăcător decât să-ți bați cel mai bun prieten la tenis? Pentru o interacțiune ce-ți hrănește și romantismul, nu doar spiritul ludic, ia-ți partenerul și mergeți cu barca pe lac.

Concluzia este că avem la dispoziție o multitudine de opțiuni care să ne facă să ne relaxăm și să petrecem niște timp de calitate, atât singuri cât și în compania unor oameni dragi. Chiar dacă dispunem de un buget mic pentru doza de distracție de care avem nevoie. Caută activitățile ce ți se potrivesc cel mai tare și ieși și tu din casă.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email