Cum sunt folosite 14 milioane de euro pentru dezvoltarea municipiului

Zeci de străzi asfaltate, un centru de zi unde bătrânii din municipiu să se simtă ca acasă, un spaţiu modern echipat corespunzător, destinat tinerilor cu dizabilităţi, plus camere video care să supravegheze la orice pas ce se întâmplă în Curtea de Argeş, acestea sunt posibilităţile evidenţiate în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, proiect realizat la cererea primăriei şi care are toate şansele să obţină finanţare din fonduri europene. „Am trecut de cele mai importante faze, adică a fost declarat eligibil din punct de vedere administrativ şi economic, iar acestea sunt considerate etapele cele mai importante. La începutul acestei săptămâni am fost la Călăraşi pentru a depune şi proiectul tehnic”, a declarat primarul Nicolae Diaconu. Va urma evaluarea acestui proiect şi dacă totul va fi în regulă, va urma o vizită în teren şi apoi semnarea contractului. „Acest lucru ar însemna că vom obţine 14 milioane de euro pentru modernizarea municipiului nostru”, precizează edilul.

Trei cartiere vor fi asfaltate

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană cuprinde trei proiecte iar primul vizează „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere în municipiul Curtea de Argeş”, adică asfaltarea a zeci de străzi. „Avem în vedere modernizarea a trei cartiere: Marina-Poştei, Noapteş precum şi cartierul de Est, respectiv toate străzile de la Valea Sasului şi până în Groape”, precizează primarul.

Fostul Dispensar TBC se va transforma în azil pentru bătrâni

Un alt proiect inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană îl reprezintă „Revitalizarea utilităţii clădirilor degradate prin înfiinţarea unui centru de recreere pentru pensionari”. Practic, fostul Dispensar TBC se va transforma într-un centru de zi, unde bătrânii din municipiu să îşi petreacă timpul liber. De asemenea, Şcoala şi Căminul Cultural de la Valea Sasului vor deveni un loc special amenajat ce va fi destinat copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi.

Zeci de camere de supraveghere vor fi montate pe străzi

Ultimul proiect, „Creşterea siguranţei şi securităţii cetăţenilor, prin implementarea unui sistem de supraveghere video”, îşi propune instalarea unor camere de luat vederi pe aproape  străzile din municipiu. „Am avut în vedere monitorizarea celor mai importante zone din municipiu, de la Colegiul Naţional Vlaicu Vodă şi până la Mănăstire. Am inclus toate zonele cu risc, toate intersecţiile, Piaţa Centrală precum şi zonele de lângă unităţile de învăţământ”, mai spune primarul. În cazul în care proiectul va fi aprobat şi în municipiul nostru vor sosi 14 milioane de euro, toate acestea vor deveni realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email