Cum se pregăteşte Ştefan Lăzăroiu, responsabil PDL pe Colegiul Nord, să ajungă deputat

Ştefan Lăzăroiu, un tânăr om de afaceri, apărut relativ recent pe firmamentul politicienilor argeşeni. A intrat în politică furtunos, hotărât să convingă că poate şi că vrea să contribuie la bunul mers al lucrurilor în zonă. Şi-a luat în serios rolul de responsabil PDL pe colegiul de nord al judeţului, iar cetăţenii sunt cu ochii pe el. S-a remarcat, în doar câteva luni, prin acţiunile de întrajutorare pe care le-a întreprins în fiecare localitate din colegiul său, iar oamenii încă nu ştiu dacă asta e de bine sau de rău. Dincolo de statutul de om de afaceri şi de politician, Ştefan Lăzăroiu este un om obişnuit, care pune mare preţ pe familie, care are bucurii şi necazuri, care munceşte foarte mult şi apreciază o petrecere reuşită.

De ce îl tot atacaţi pe deputatul Mircea Drăghici? Este un adversar politic de temut?
– Nu se pune problema aşa. În primul rând, nu îl consider un adversar politic, pentru că el este deputat în funcţie şi nu poate să facă nimic, iar eu nu sunt încă demnitar, dar fac o mulţime de lucruri. Nu poţi concura cu cineva care nu este la acelaşi nivel cu tine. În al doilea rând, nu îl atac pe Mircea Drăghici, dar este normal să îi monitorizez activitatea, fiind singurul deputat pe zona Curtea de Argeş. Toţi cetăţenii ar trebui să îl monitorizeze, de altfel, pentru că – teoretic – răspunde de situaţia lor.

Ca să nu devenim prea sobri, mai ales că vine weekend-ul, ce faceţi în timpul liber?
– Nu prea am timp liber, din păcate. Muncesc foarte mult, atât pe plan politic, cât şi pe plan economic. Încerc să fiu în fiecare colţ al Colegiului, mai ales acolo unde sunt probleme, pentru că oamenii trebuie să mă cunoască aşa cum sunt, iar eu trebuie să fiu alături de ei de la început, nu doar în campanie, aşa cum se procedează.

Totuşi, trebuie să aveţi mici plăceri în afara muncii…
– De obicei, când prind vreo două ore libere, îmi place să le petrec cu soţia şi cu copiii mei, foarte rar reuşesc să mă văd cu prietenii sau cu rudele de când am intrat în politică.

La petreceri, ce vin preferaţi?
– Nu prea sunt bun de şpriţuri, iar cei care mă cunosc ştiu acest lucru. În general beau foarte puţin, doar ca să nu fac notă discordantă. Dar apreciez un vin bun, de preferat alb şi demisec, în cantitatea potrivită şi la momentul prielnic. Fără să par vreun sfânt, nu prea am vicii.

Aţi făcut foarte multe gesturi filantropice de când aţi intrat în politică. Credeţi că îi convingeţi pe oameni să vă aleagă în acest fel?
– Am făcut astfel de gesturi şi înainte, doar că nu erau mediatizate. Ideea nu este să-i conving pe oameni prin ajutorul pe care îl ofer, ci vreau să le dau ocazia să mă cunoască. Pentru ca cetăţenii să ştie dacă mă plac sau nu, dacă mă votează sau nu, trebuie să mă cunoască. Din acest motiv merg des printre ei şi le ofer o mână de ajutor acolo unde au nevoie. În general, asta e structura mea, aşa sunt eu.
„M-am străduit să păstrez toţi angajaţii, să nu rămână pe drumuri”
Aţi avut probleme cu firma, câţiva angajaţi s-au plâns că aţi întârziat cu plata salariilor. Care e situaţia?
– Situaţia nu este nici mai bună, nici mai rea decât la alte societăţi. Sunt probleme peste tot, se simte criza. Într-adevăr, am avut câteva întârzieri la plata salariilor, dar s-au rezolvat. Avem şi noi de încasat sume mari de la stat, de la lucrări efectuate cu ani în urmă, în guvernările anterioare. Ideea este că am ţinut să nu reducem personalul, pentru că sunt vremuri grele pentru toţi şi, chiar dacă şi-au luat banii mai târziu, i-au luat pe toţi şi au un venit sigur în continuare. M-am străduit să îi păstrez pe toţi, să nu rămână fără serviciu.

S-a spus că în loc să le daţi banii oamenilor, faceţi acţiuni filantropice.
– Nu este adevărat. Nu am ajutat pe nimeni cu banii din firma de construcţii. În firmă nu sunt singur şi nu pot face ce mă taie capul. Banii pe care îi folosesc pentru a-i ajuta pe cei cu probleme sunt din afacerile personale ale mele şi ale soţiei, care nu sunt foarte înfloritoare, dar ne descurcăm din ce câştigăm aici.

Dacă aţi fi ales deputat, care ar fi primul lucru pe care l-aţi face?
– În primul rând, sunt lucruri pe care mi le pregătesc dinainte. Deja am început să fac o listă cu problemele fiecărei zone şi caut soluţii pentru ele. După ce voi fi ales deputat, prima prioritate va fi să rezolv din problemele colegiului tot ce ţine de mine, ca parlamentar.

Înainte de a desface o şampanie?
– Evident că aş desface o şampanie, din care voi gusta în cinstea oamenilor care mi-au acordat încredere. Dar asta nu face parte din primele lucruri pe care le-aş face.

Veţi conclucra şi cu primarii de la alte partide?
– Doamne, dar bineînţeles. Deja lucrăm împreună foarte bine cu toţi primarii din colegiu. Eu şi domnul senator Mircea Andrei i-am sprijinit la nenumărate proiecte, am făcut lobby, acolo unde am putut, să obţină finanţări importante pentru localitatea lor. I-am ajutat să obţină aprobări de la ministere pentru finanţări majore, nu a contat din ce partid e primarul, dacă a avut acelaşi ţel ca şi noi.

Vin sărbătorile de iarnă, unde le petreceţi?
– Crăciunul îl voi petrece acasă, în familie, pentru că îl consider o sărbătoare minunată, pe care e bine să o petreci cu familia, ca şi Paştele. Iar de Revelion, voi sărbători cu soţia şi prietenii, la munte, în frumoasa zonă a Argeşului. Întrebarea dvs. îmi oferă ocazia să urez şi eu argeşenilor multă sănătate şi linişte sufletească, să aibă parte de bucurii în anul care vine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email