Cum se fac lucrările la Curtea de Argeş – O firmă sapă, Aquatermul branşează, iar Serviciul Public repară strada

Lucrările la alimentarea cu apă se fac extrem de alambicat la Curtea de Argeş. Sistemul este următorul – o firmă primeşte prin încredinţare directă lucrarea, care costă sub 100.000 de euro, adică aproximativ 45 de miliarde de lei vechi, aceasta face şanţurile, societatea de utilităţi face branşamentele, iar Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) repară strada. O aprinsă discuţie pe această temă s-a purtat şi la ultima şedinţă de Consiliu Local, când Vasile Sabie a remarcat ciudăţenia acestui tip de lucrări, referindu-se la strada 1 Mai, care e brăzdată de şanţuri. „Cine a făcut lucrarea?! Racordările trebuie făcute de firmă, nu de Bolovan (directorul SC Aquaterm – n.n.). Să vedem procesul verbal de recepţie a lucrării, să vedem la ce stadiu a fost recepţionată”, a spus acesta, şi i s-a promis că la următoarea şedinţă, de la sfârşitul lunii octombrie, consilierii vor avea procesele verbale ale lucrărilor de alimentare cu apă.
Ştefan Dumitrache a încercat să lămurească problema. „Lucrarea în sine de înlocuire a conductei a fost făcută de RMR şi jumătate de NORDCO. Au luat doar înlocuirea conductei, dar branşarea nu a fost făcută de RMR pentru că nu e autorizată firma. Aquaterm a făcut gratuit racordul, dar cu condiţia să nu facă şi reparaţia străzii”, a spus Dumitrache, iar Sabie a izbucnit – „Cine aude asta, râde! Cum să facă gratuit Bolovan?!”
Strada cu pricina arată ca după bombardament. De la intersecţia Făgăraş spre gară şi spre strada Victoriei, şanţurile care au fost făcute pentru branşamentele la noua magistrală de apă pun în pericol maşinile care circulă prin zonă. Cum firma care le-a făcut nu are în caietul de sarcini şi obligaţia de a le astupa, aşa cum susţin edilii, cineva trebuie să o facă. Nu contrează câţi bani s-au dat, căci reparaţiile se vor face cu alţii, tot de la noi şi tot ai noştri. E foarte posibil ca noi, cetăţenii, să plătim de două ori, RMR-ului şi SPGC-ului, şi, în plus, tot noi să ne rupem maşinile în gropi.
De săptămâna trecută SPGC a trecut la treabă. Angajaţii Serviciului Public au lucrat de zor joi şi vineri la reparaţiile pe care puteau să le facă de la începutul anului. Ei au început cu zona cea mai plină de gropi din oraş, ieşirea străzii 1 Mai spre Victoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email