Cum se desfăşoară slujba de Bobotează la Mănăstire

Slujbele religioase cu prilejul Praznicului Botezului Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș au loc pe 5 şi 6 ianuarie, cu respectarea măsurilor de siguranţă, altfel decât în anii anteriori, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

„Evenimentele liturgice de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, prilejuite de Praznicul Botezului DomnuluiIisus Hristos din acest an, se vor desfășura în contextul respectării regulilor sanitarestabilite de autorități din pricina epidemiei de Covid-19, conform următorului program:

Marți, 5 ianuarie 2021 – Ajunul Bobotezei

În intervalul orar 09:30 – 10:30, pe esplanada din exteriorul Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale din Curtea de Argeș, va fi săvârșită Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare) de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Cu acest prilej, va fi sfințită o mare cantitate de apă, destinată credincioșilor care vor dori să ia Agheasmă Mare în recipiente proprii, pentru folosul trupesc și sufletesc.

Pentru evitarea aglomerării, Apa Sfințită va putea fi luată de credincioși, imediat după sfințirea din ziua de 5 ianuarie 2021, precum și în zilele următoare, cu respectarea măsurilor sanitare și de distanțare.

Miercuri, 6 ianuarie 2021 – Botezul Domnului (Boboteaza)

În interiorul Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale din Curtea de Argeș, după oficierea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, în intervalul orar 11:45 – 12:30, va fi săvârșită din nou Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare), de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, într-un vas special de metal, Agheasmă Mare care va fi destinată întrebuințării în cadrul intern al Catedralei Arhiepiscopale.

După terminarea slujbei de sfințire, credincioșii vor fi binecuvântați prin stropire cu Agheasmă Mare”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email