Cum să trăieşti sănătos, cu ÎPS Calinic

Arhiepiscopul Calinic scrie aproape zilnic pe site-ul Eparhiei Argeşului şi Muscelului despre puterea plantelor medicinale. Cum Sărbătorile de iarnă sunt extrem de aproape, iar excesele alimentare sunt posibile, publicăm mai jos scrierile Înaltpreasfinţiei Sale despre cele mai valoroase plante.

Pătlagina mare

Despre Pătlagina-mare, dr. Robert Morse, spune că „nu există o altă plantă medicinală mai bună decât această plantă, în combaterea puroiului și a septicimiei sângelui și organismului, ca excepțională în tratarea furunculelor, abceselor și tumorilor, precum și antidot în recuperarea în urma mușcăturii de șarpe veninos (extrage și elimină veninul)”.

De asemenea, neutralizează acizii stomacali, restabilind acțiunea gastrică, precum și în congestiile branhiale și pulmonare, cu utilizare în bolile dermato-venerice.

Cine suferă de afecțiuni dermatologice cu eczeme, dermatite și psoriazis, sunt îndemnați să folosească Pătlagina-mare, iar cei care au cataractă și glaucom, se vor simți minunat dacă își vor clăti ochii cu soluție – ceai din această plantă cu efecte miraculoase!

Cum să nu mulțumim Domnului Dumnezeu pentru darurile Sale, cu puteri de vindecare?

Lumânărica

Printre plantele medicinale, Lumânărica – ce numire frumoasă – este una dintre cele mai eficiente plante medicinale în eliminarea congestiilor și mucozităților, fiind recomandată în terapia afecțiunilor bronhiale și pulmonare, printre care bronșita, astmul, emfizemul, pneumonia și alergiile. Este, de asemenea, un puternic antiinflamator, bun pentru toate tipurile de congestii și pentru tiroidă, tuse și dureri de gât.

Dacă nu uităm să luăm zilnic ceaiul de Lumânărică, vom avea rezultate spectaculoase: vindecări vizibile de hibele de care suferim. Se folosește: frunza, floarea, rădăcina și fructul.

Este o binecuvântare de la Dumnezeu să fie semănate pe Pământ atâtea daruri care ne ajută să ne vindecăm de boli. Dacă nu le folosim, vina este exclusiv a noastră. Și apoi să avem grijă de sănătatea trupului nostru, precum și a sufletului, darurile de viață a Preabunului Dumnezeu, Căruia trebuie să-I mulțumim în fiecare zi, cu toată dragostea de fii binecuvântați!

Coada Calului sau pipirig

Cine nu știe câte cozi sunt prin România și aiurea, pe fața Pământului? Cozi de câine, de crocodil, de vulpe, de găină, de șarpe, de avion, cozi de mantie…cozi de topor, de greblă, cozi de toate felurile și la toate nivelurile, dar coada-calului sau pipirig, cum i se mai spune pe alocurea, este o plantă medicinală excepțională în tratarea epuizării țesutului osos și conjunctiv, ajută ficatul și toate țesuturile organismului și extrem de benefică pentru tractul urinar (rinichi și vezică), intestine, uter, vene, dermă.

Ajută splina, inflamația și epuizarea prostatei și este utilizată cu mult succes la detoxificarea organismului.

Planta medicinală are mari efecte și proprietăți diuretice, de calmarea congestiilor renale și întărirea unghiilor. Cât despre unghii, decât să fie mereu vopsite cu tot felul de lacuri și paralacuri, mai bine să folosim planta coada-calului, ca să ne întărim unghiile pentru a se arăta în frumusețea lor naturală, fără a le „tencui” multicolor. Femeia e frumoasă de la Dumnezeu venită și nu are nevoie de corecții în arhitectura ei atât de feminină!

Care va să zică, ceaiul de coada-calului să fie în fiecare zi porția potrivită pentru funcționarea rinichilor!

Pătrunjelul

Pătrunjelul nostru, atât de bun, gustos, aromat și hrănitor! Dar puterea lui de vindecare dată de Dumnezeu? Este cunoscută această plantă, pe numele de Pătrunjel, ca excepțională pentru tractul urinar și glandele suprarenale, având un puternic efect de curățare și fortificare a vezicii urinare și rinichilor, întărește circulația sangvină, elimină metalele grele și toxicitatea chimică, întărește sistemul nervos și funcția cardiacă, sporind capacitatea sângelului de a transporta oxigen, vindecând infecțiile, icterul și edemul.

Este un excelent adjuvant în „tratamentul congestiilor și infecțiilor instalate la nivelul superior și sistemului respirator și este utilizat în conjunctivită și inflamațiile pleoapelor”obosite de cititul prea mult, neodihnă, curent și praf toxic.

După cum se vede, pătrunjelul este o plantă medicinală forte, la îndemâna fiecăruia dintre noi, ca dar al lui Dumnezeu.

Să folosim cu încredere darurile din Farmacia lui Dumnezeu!

 

Nicio gustare fără pătrunjel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email