Cum să sortați eficient garderoba de damă și ce să faceți cu hainele pe care nu le purtați?

Dulapuri și containere textile supraaglomerate, dar și o mare cantitate de deșeuri textile din depozite  au schimbat gândirea multor oameni. Dar moda fast fashion va fi aici până când nu vom înceta să o mai cumpărăm. Cu toate acestea, având în vedere că există un mare interes pentru aceasta, în principal datorită prețurilor scăzute, este foarte probabil ca moda fast fashion să nu dispară din magazine atât de curând.

Dar cum să sortați eficient garderoba de damă și ce să faceți cu hainele pe care nu le purtați?

Începeți să scoateți din dulap toate hainele

Majoritatea damelor își sortează hainele în funcție de anotimp, în timp ce hainele de un alt anotimp sunt depozitate pe rafturile de sus. Dacă doriți să vă sortați în mod eficient garderoba de damă, ar trebui să începeți prin a scoate toate hainele pe care le-ați depozitat în dulap, indiferent de anotimp, și să le puneți ideal pe un pat sau o canapea.

Împărțiți hainele în trei părți – haine din materiale textile de calitate, pe care le purtați în mod regulat; haine pe care le purtați doar ocazional și haine pe care nu le-ați purtat întregul sezon.

Ce să faceți cu hainele pe care le purtați doar ocazițional?

Imediat după ce veți sorta astfel hainele, hainele pe care le purtați frecvent puteți așeza înapoi în dulap. Hainele pe care le purtați ocazional, mai uitați-vă odată peste ele și încercați să faceți o combinație cu piesele pe care le purtați frecvent. Dacă faceți cel puțin 10-15 combinații de haine, puneți hainele înapoi în dulap. Haine pe care nu le purtați, sau pur și simplu nu aveți cu ce să le combinați puteți să le dați deoparte din dulap.

Nu lăsați niciodată în dulapul dvs., hainele pe care credeți că le veți purta odată sau veți slăbi pentru a le putea purta. Aceste haine vor ocupa un loc degeaba în garderoba dvs.

Atunci când sortați, luați în considerare și materialul hainelor. În garderoba dvs., ar trebui să domine mai mult bumbacul, care este de înaltă calitate și mai ales atemporal.

Ce să faceți cu hainele pe care nu le-ați purtat de mult timp și nici nu o să le purtați?

Hainele pe care le-ați sortat din garderoba dvs., pe care le-ați purtat ocazional sau pe care nu le-ați purtat de mult timp, le puteți oferii prietenilor dvs., încercați să le vindeți pe portalurile de vânzări sau participați la swap-uri. În industria modei, este un eveniment care se concentrează pe schimbarea hainelor, dar și a pantofilor sau genților. SWAP este o alternativă ecologică și în același timp, o oportunitate de a obține haine de calitate.

Sursa de imagine:

Kokulina / Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email