Cum să iei bani de la UE – Sprijin pentru zonă montană defavorizată

Această rubrică este dedicată argeşenilor care vor să înceapă o afacere cu bani de la UE sau care vor să-şi dezvolte, cu fonduri europene, afacerea pe care o au. În fiecare zi în acest colţ de pagină veţi găsi informaţiile de care aveţi nevoie pentru a beneficia de bani europeni
Prin Măsura 211 Sprijin pentru zonă montană defavorizată se finanțează 100% din valoarea proiectului, valoarea minimă finanțată fiind 17 ha, iar valoarea maximă finanțată 50 ha.
Măsura 211 este un instrument prin care se sprijină financiar utilizarea terenurilor agricole situate în zone unde producția agricolă este mai redusă cantitativ și/sau calitativ din cauza unor condiții naturale induse de altitudine și pantă. Sprijinul financiar acordat fermelor din Zonă Montană Defavorizata (ZMD) compensează diferențele de venituri și costuri față de condițiile naturale prezente în alte zone, care nu sunt defavorizate.  Sprijinul financiar este oferit sub formă unei plăți anuale fixe pe hectar de teren agricol utilizat situat în cadrul zonei montane defavorizate
Beneficiarii acestei măsuri sunt fermierii care desfășoară activități agricole pe terenurile agricole situate în Zonă Montană Defavorizata. 
Beneficiarii trebuie să se angajeze că vor continuă activitățile agricole timp de 5 ani de la data efectuării primei plăți aferente acestei măsuri și că vor respectă Bunele Condiții Agricole și de Mediu pe toată suprafața agricolă a fermei și pe toată durată angajamentului.
Sunt eligibile numai parcelele cu suprafața minimă de cel puțin 0.3 hectare, iar suprafața agricolă aparținând unei ferme, compusă din parcele de cel puțin 0.3 hectare, trebuie să fie de minim 1 hectar. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole și arbuștilor fructiferi, suprafața minimă a parcelei trebuie să fie de cel puțin 0,1 ha. 
Sprijinul financiar oferit pentru suprafețe utilizate în comun de către mai mulți fermieri pentru pășunatul animalelor se poate acordă fiecărui fermier proporțional cu dreptul de utilizare sau se acordă unui reprezentant al fermierilor.   Astfel, în cazul utilizării în comun a pășunilor comunale, dreptul de utilizare al fermierilor este dat de încheierea unui contract de pășunat între fermieri și administratorii pășunilor comunale. 
Aceste contracte prevăd alocarea de suprafețe de pășunat fermierilor conform unui raport UVM (calculat în baza animalelor pentru care fermierii solicita pășunat) / suprafața de pășunat. În acest fel Consiliile Locale atribuie fermierilor o suprafaţă de pășunat, suprafața pentru care se pot primi plăți compensatorii în mod individual de către fiecare fermier. De asemenea, acești fermieri pot împuternici un reprezentant pentru a solicita plăți compensatorii. În cazul utilizării în comun a pășunilor aferente unor forme asociative de proprietate, membrii acestora pot aplica pentru suprafețele pentru care dețin drept de utilizare sau pot numi un reprezentant care poate aplica în numele lor.
Pentru orice fel de alte informaţii sau consultanţă pentru scrierea de proiecte vă aşteptăm la telefon 0737031037.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email