Cum să iei bani de la UE – Plăţile de agro -mediu

Această rubrică este dedicată argeşenilor care vor să înceapă o afacere cu bani de la UE sau care vor să-şi dezvolte, cu fonduri europene, afacerea pe care o au. În fiecare zi în acest colţ de pagină veţi găsi informaţiile de care aveţi nevoie pentru a beneficia de bani europeni.
Măsura 214 Plăţi de Agro – mediu se finanţează 100%, valoarea minimă finanţată fiind de 58  de euro pentru un hectar, valoarea maximă finanţată fiind de 130 de euro pentru un hectar.
Plățile de agro-mediu sunt necesare pentru a sprijini dezvoltarea durabilă a zonelor rurale și pentru a răspunde cererii din ce în ce mai mari a societății pentru servicii de mediu. Plățile acordate prin această măsură trebuie să încurajeze fermierii să deservească societatea ca întreg prin introducerea sau continuarea aplicării metodelor de producție agricolă compatibile cu protecția și îmbunătățirea mediului, a peisajului și caracteristicilor sale, a resurselor naturale, a solului și a diversității genetice.
Obiectivul acestei măsuri este de a contribui la dezvoltarea durabilă a spațiului rural prin încurajarea utilizatorilor de terenuri să introducă sau să continue metodele de producție agricolă compatibile cu protecția și îmbunătățirea mediului, inclusiv a biodiversității, apei, solului și a peisajului rural.
Obiective operaționale
-Menținerea pajiștilor cu înaltă valoare naturală 
-Menținerea biodiversității prin aplicarea practicilor agricole tradiționale
-Managementul adecvat al pajiștilor importante pentru păsări
-Asigurarea protecției apei și solului
 Lista pachetelor existente:
1. Pajiști cu Înaltă Valoare Naturală
2. Practici Agricole Tradiționale
3. Pajiști Importante Pentru Păsări – pachet pilot
 4. Culturi verzi
Domeniu de aplicare și acțiuni:
Plățile de agro – mediu vor fi acordate fermierilor care își asumă, în mod voluntar, angajamente de agro – mediu pentru o perioadă de 5 ani de la data semnării angajamentului.
Plățile de agro – mediu cuprind doar acele angajamente care depășesc cerințele minime evidențiate mai jos, care prezintă nivelul de referință neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea plăților compensatorii de agro-mediu. Beneficiarii acestei M[suri sunt fermierii.
Forma și valoarea sprijinului:
Pachetul 1: Pajiști cu Înaltă Valoare Naturală – plată compensatorie la hectar = 124 Euro
Pachetul 2 : Practici agricole tradiționale – plată compensatorie la hectar = 58 Euro
Pachetul Pilot 3 : Pajiști Importante Pentru Păsări – se acordă o plată compensatorie de 101 euro pe hectar
Pachetul Pilot 4 : Culturi verzi  – plată compensatorie pentru suprafața acoperită de culturile verzi = 130 Euro pe hectar.
Pentru orice fel de alte informaţii sau consultanţă pentru scrierea de proiecte vă aşteptăm la telefon 0737031037.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email