Cum să iei bani de la UE – Creșterea valorii adăugate a produselor agricole și forestiere

Această rubrică este dedicată argeşenilor care vor să înceapă o afacere cu bani de la UE sau care vor să-şi dezvolte, cu fonduri europene, afacerea pe care o au. În fiecare zi în acest colţ de pagină veţi găsi informaţiile de care aveţi nevoie pentru a beneficia de bani europeni
De Măsura 123 – Creșterea valorii adăugate a produselor agricole și forestiere pot beneficia persoane fizice autorizate și persoane juridice înregistrate în baza legislației din România  pentru produsele agricole micro-întreprinderi și IMM, alte întreprinderi care nu sunt micro – întreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii, definite în conformitate cu art. 28 din Regulamentul CE nr.1698/2005, care au mai puțin de 750 angajați și o cifră de afaceri care nu depășește 200 milioane euro, iar pentru produsele forestiere micro-întreprinderi care au mai puțin de 10 angajați și o cifră de afaceri care nu depășește 2 milioane de euro.
 Dimensiunea și valoarea maximă a grantului:
– 50% din valoarea eligibila a investiției și un plafon maxim al sprijinului public nerambursabil de 750.000 euro/proiect se acordă:
– micro-întreprinderilor, indiferent de sectorul de producție ;
– unităților de colectare, depozitare, condiționare și refrigerare a produselor agricole deținute de asociații cu personalitate juridică, cooperative, grupuri de producători, constituite conform legislației în vigoare .
– 50% din valoarea eligibila a investiției și un plafon maxim al sprijinului public nerambursabil de 2.000.000 euro/proiect se acordă:
– unităților din sectoarele lapte și carne, care au programe de restructurare până în 2009 întocmite împreună cu ANSVSA și sunt cuprinse în anexa avizată de DG Sanco;
– 45% din valoarea eligibila a investiției și un plafon maxim al sprijinului public nerambursabil de 2.000.000 euro/proiect se acordă IMM-urilor indiferent de sectorul de producție. În cazul în care investițiile se realizează în unități amplasate în Regiunea de  dezvoltare 8 București – Ilfov, plafoanele maxime ale sprijinului public nerambursabil sunt cele menționate mai sus, dar cuantumul ajutorului public nu poate depăși 40% din valoarea eligibila a investiției.
– 25% din valoarea eligibila a investiției și un plafon maxim al sprijinului public nerambursabil de 2.000.000 euro/proiect se acordă pentru întreprinderile care nu intră în categoriile de mai sus, dar al căror număr de angajați nu depășește 750, sau au cifră de afaceri mai mică de 200  de milioane de euro.
Pentru orice fel de alte informaţii sau consultanţă pentru scrierea de proiecte vă aşteptăm la telefon 0737031037.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email