CUM S-A VOTAT LA CURTEA DE ARGEŞ

Ieri, argeşenii cu drept de vot au mers la secţiile de votare  pentru a alege un nou preşedinte. 14 candidaţi au intrat în cursa pentru Cotroceni, Victor Ponta şi Klaus Iohannis fiind creditaţi de sondajele de opinie cu cele mai mari şanse de a accede în cel de-al doilea tur de scrutin.
Pentru ce au votat reprezentanţii administraţiei locale
Secţiile de votare s-au deschis la Curtea de Argeş la ora 07:00, iar câteva minute mai târziu au apărut şi primii alegători. Oamenii au votat pentru a alege un nou lider, preşedintele Traian Băsescu încheindu-şi astfel cei 10 ani de mandat. În acelaşi timp, o dată cu simplii cetăţeni la vot s-au prezentat şi reprezentanţii administraţiei locale, dar şi cei ai diferitelor formaţiuni politice din municipiu. Astfel, în jurul orei 10:30, la una dintre secţiile de votare de la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, a votat şi viceprimarul Cristian Mitrofan care a venit împreună cu familia, respectiv soţia şi fiul său. Însă, alături de acesta au fost şi noiIeri,i săi colegi din cadrul PSD Curtea de Argeş, primarul Nicolae Diaconu, şi consilierii locali Gabriel Jubleanu şi Constantin Panţurescu. „Am votat pentru un preşedinte nejucător, pentru liniştea ţării, pentru salarii şi pensii care să nu mai fie tăiate niciodată şi bineînţeles pentru binele municipiului Curtea de Argeş”, a declarat Cristian Mitrofan, la scurt timp după ce a votat.
Primarul Diaconu a votat pentru o „Românie unită”
Doar 30 de minute mai târziu, la secţia de votare de la Şcoala Gimnazială „Carol I”, a votat şi primarul Nicolae Diaconu, care a venit însoţit de mai mulţi social-democraţi. „Am votat pentru o Românie unită, pentru un viitor sigur, pentru un echilibru al clasei politice şi pentru un om care poate să realizeze acest lucru. Totodată, am votat pentru un echilibru al tuturor claselor sociale, pentru integritatea naţională a statului, pentru viitorul acestei ţări şi pentru o viaţă normală în România”, a declarat şeful PSD Curtea de Argeş.
La urne s-au prezentat ieri şi reprezentanţii organizaţiei ACL Curtea de Argeş, respectiv fostul deputat Adrian Miuţescu, Nichita Sandu, preşedintele PNL Curtea de Argeş, omul de afaceri Aurel Ilea, Adrian Coşa, Mădălin Marinescu, Sever Pahonţu şi Constantin Teodorescu. Aceştia au mers la mai multe secţii de votare, acolo unde fiecare dintre ei a votat. „Am votat pentru o Românie mai bună, o Românie mai dreaptă, o Românie care să dea  posibilitatea fiecărui cetăţean să aibă un loc de muncă, să trăiască mai bine şi pentru o speranţă de viitor, care sper să fie justificată şi confirmată de cetăţenii români şi oamenii care au venit astăzi la vot”, a declarat Adrian Miuţescu, purtător de cuvânt ACL Argeş.
Dacă la alegerile europarlamentare ce s-au desfăşurat în primăvara acestui an prezenţa la vot a fost un scăzută, de această se pare că miza enormă a alegerilor prezidenţiale a scos din casă un număr mai mare de alegători. Încă de la primele ore ale dimineţii oamenii s-au îndreptat către secţiile de votare din municipiu pentru a decide cine urmează să conducă ţara pentru următorii cinci ani. Mai mult decât atât, la orele prânzului, în zona mai multor secţii de votare numărul cetăţenilor era destul de mare. De asemenea, dorinţele alegătorilor par să nu se fi schimbat prea mult faţă de anii anteriori. Aceştia îşi doresc în continuare „o viaţă mai bună”, „locuri de muncă”, dar şi „un viitor mai bun pentru tineri”. De ani de zile acestea sunt lucrurile pentru are votează argeşenii şi nu numai. „Pentru ce să votăm? Să trăim şi noi mai bine şi copiii noştri să aibă locuri de muncă. Asta ne dorim de la viitorul preşedinte”, a spus un bărbat trecut de 50 de ani.
În cursul zilei de ieri au votat şi mai mulţi pacienţi care se află internaţi la Spitalul Municipal Curtea de Argeş. Aceştia au şi-au exprimat dreptul de a vota prin intermediul urnei mobile, care a fost solicitată de la secţia de votare la care este arondată unitatea sanitară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email