CUM S-A VOTAT ÎN JUDEŢ – Vicepremierul Daniel Constantin a votat în Argeş

Vicepremierul Daniel Constantin a votat ieri în Argeş, judeţ pe care îl reprezintă în Parlament, ca deputat. El s-a prezentat la o secţie de votare din municipiul Piteşti, împreună cu soţia şi cei doi copii. „Avem emoţii, este cel mai important vot din 1989 până în prezent. Cred că românii au pentru prima dată ce să aleagă, au pentru prima dată ocazia să îndrepte lucrurile în această ţară. Pentru prima dată avem ocazia să ne întoarcem la ce este bun pentru noi, pentru copiii noştri, pentru toţi românii”, a declarat liderul PC. După ieşirea de la urne, el şi-a exprimat speranţa că românii vor ieşi în număr mare la vot. „România este, astăzi, la o răscruce de drumuri şi avem două variante, fie continuăm un regim care a adus numai ură în România în ultimii zece ani, fie ne întoarcem la o Românie în care învăţăm din nou să zâmbim, învăţăm din nou să tolerăm, o Românie mult mai bună şi mult mai corectă decât a fost până acum. Eu sper că toţi românii şi-au dat seama. Mizez pe o prezenţă semnificativă astăzi la vot şi sunt convins de un lucru, că cel puţin 7,4 milioane de români conştientizează importanţa fiecărui vot”, a spus Daniel Constantin. El a adăugat că restul zilei îl va petrece la sediul central al alianţei PSD-UNPR-PC, alături de colegi, unde va aştepta şi rezultatul alegerilor.
Declaraţii la ieşirea de la vot:
Preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău: „Am votat cu speranţa unei Românii unite, puternice, democratice, o Românie a zilei de mâine, a tinerilor şi a lucrurilor care vor aduce speranţă şi bucurie”.
Prefectul Mihai Oprescu: „Am votat pentru un viitor mai bun, pentru o Românie care să fie respectată în Europa”.
Preşedintele interimar al PSD Argeş, Tudor Pendiuc: „Am votat cu gândul la o Românie unită, la normalitate. Am votat pentru o Românie frumoasă, în care să fim mândri că trăim. Până acum a o fost un vot liniştit”.
Preşedintele PDL Argeş, deputatul Cătălin Teodorescu: „Am votat cu o speranţă pentru o României mai bună, pentru un viitor mai bun, pentru o României occidentală”.
Preşedintele PNL Argeş, senatorul Ion Popa: „Am votat cu încredere pentru normalitate, pentru democraţie, pentru viitorul nostru, al copiilor noştri. Am votat pentru un preşedinte care să ne reprezinte cu onoare, cu demnitate, cu cinste şi care să facă pentru România mult mai mult decât au făcut cei de dinainte. Am speranţe foarte mari, pentru că, aşa cum am văzut până acum, prezenţa la vot este mei mare decât la scrutinul precedent şi o prezenţă mare înseamnă un preşedinte mult mai reprezentativ. De aceea cred că este bine ca oamenii să vină la vot, indiferent care le este opţiunea”.
Doar câteva incidente electorale înregistrate în Argeş
Potrivit reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne, în judeţul Argeş s-au înregistrat în prima jumătate a zilei doar câteva incidente electorale. „În localitatea Topoloveni se fac verificări după ce un membru al secţiei de votare a înmânat unui alegător două buletine de vot. Tot în judeţul Argeş, în localitatea Recea, la secţia 440, s-a constatat lipsa uneia dintre ştampilele cu menţiunea VOTAT. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. În acelaşi judeţ, reprezentantul unui ONG a semnalat faptul că un cetăţean a transportat mai multe persoane la secţia de votare. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care a constatat că cetăţeanul respectiv l-a adus la secţie doar pe socrul său”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, subcomisar Monica Dajbog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email