Cum s-a desfăşurat greva la Curtea de Argeş – Funcţionarii publici au fost la birou, dar nu au lucrat cu publicul

Funcţionarii din Primăria Curtea de Argeş au fost ieri în grevă generală. Oamenii care lucrează în sediul administraţiei locale au venit la muncă, însă nu au lucrat cu publicul. „Nu putem să fim de acord cu ce se întâmplă în ţară şi în mod special cu reducerile salariale sau cu restructurările de personal”, explică Mariana Negoi, liderul de sindicat din Primăria Curtea de Argeş. „Funcţionarii au venit la muncă, însă nu s-a lucrat cu publicul. Au fost asigurate numai urgenţele, cum ar fi eliberarea actelor de deces, certificate de naştere, etc. Nu ştim ce se va decide în continuare, însă oamenii sunt nemulţumiţi”, a declarat viceprimarul Costinel Vasilescu.
Şi la SPGC a fost grevă. „Angajaţii nu au mai ieşit pe stradă să facă curat, nu au mai lucrat la repararea străzilor şi doar au asigurat serviciile strict necesare”, a mai spus viceprimarul. Ieri după amiază la Primărie a avut loc o întâlnire a sindicaliştilor şi în urma discuţiilor purtate s-a decis continuarea grevei generale, pe perioadă nedeterminată.

Ambulanţa a fost în grevă japoneză

Printre cei care au protestat ieri s-au numărat şi cadrele medicale de la Ambulanţă. Protestul a fost sub forma unei greve japoneze care nu a afectat în nici un fel activitatea medicală. „Am venit cu toţii la muncă, pentru că nu aveam altă posibilitate. Avem deficit pe personal şi nu avem cum să nu asigurăm ajutorul medical celor aflaţi în suferinţă. Facem grevă de solidaritate pentru că situaţia în care am ajuns e dramatică. Nu putem fi de acord cu reducerile salariale pentru că şi aşa, salariile erau mici. Am muncit după programul normal şi am purtat banderole în semn de protest”, a precizat medicul Marius Popescu, coordonatorul Serviciului de Ambulanţă Curtea de Argeş.

La Spitalul Municipal medicii au protestat „prin muncă”

Nici medicii de la Spitalul Municipal nu sunt de acord cu reducerile salariale anunţate însă ieri au fost la muncă. „Suntem solidari cu colegii din ţară însă situaţia actuală nu ne-a permis decât să protestăm prin muncă. Şi aşa suntem puţini şi dacă o parte ar fi şi protestat, pacienţii ar fi avut de suferit. Am venit cu toţii la muncă şi am purtat banderole albe, ca semn de protest. Reducerile salariale anunţate sunt foarte mari iar salariile celor care lucrează în spitale erau deja destul de mici, aşa că nu putem fi de acord”, a spus ieri medicul Ionela Dăneţ, directorul Spitalului Municipal. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email