Cum s-a desfăşurat programul „Şcoala Altfel” la Curtea de Argeş

În cursul acestei săptămâni preşcolarii şi elevii de la instituţiile de învăţământ din municipiul nostru au participat la o serie de acţiuni extraşcolare, incluse în cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Astfel, aceştia au mers în excursii, au vizitat obiectivele turistice din Curtea de Argeş şi au participat la numeroase spectacole.
Festivalul Florilor la Centrul de Cultură şi Arte
De asemenea, ieri, la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din municipiul nostru, s-a desfăşurat prima ediţie a Festivalului Florilor. Evenimentul a fost organizat e Clubul Copiilor Curtea de Argeş în parteneriat cu instituţia gazdă. Sala de spectacole a instituţiei a devenit neîncăpătoare pentru părinţii sau bunicii care au venit să-şi încurajeze copiii şi nepoţii. La manifestare au participat ansambluri folclorice şi solişti vocali sau instrumentişti de la căminele culturale din Arefu, Corbeni, Cicăneşti, Valea Iaşului, de la instituţiile de învăţământ din municipiu, dar şi de la Clubul Copiilor. Sub atenta îndrumare a cadrelor didactice elevii au prezentat programe artistice deosebite, care au cuprins muzică şi dansuri populare, scurte piese de teatru şi dansuri moderne.
Copiii de la centrul „Acces” au pictat felicitări şi figurine specifice Paştelui
Tot în cadrul programului „Şcoala Altfel”, la Centrul „Acces” din municipiul nostru s-a desfăşurat proiectul „Creativitate şi estetică din materiale reciclabile”, organizat în colaborare cu Liceul Tehnologic Forestier. „Avem un parteneriat cu cei de la Liceul Forestier şi le mulţumim pe această cale că sunt alături de noi. Şi de această dată elevii au participat alături de copiii din cadrul centrului la o serie de activităţi educative şi recreative. Mai mult decât atât, în cadrul proiectului copiii au pictat felicitări şi figurine specifice sărbătorilor de Paşti şi au confecţionat cutii de bijuterii din hârtie glasată, coşuleţe şi vaze din ziare, dar şi roboţi din pet-uri. Cadrele didactice prezente le-au vorbit copiilor despre oferta educaţională a instituţiei de învăţământ, dar şi despre importanţa prevenirii abandonului şcolar. Prin intermediul acestui proiect am urmărit să dezvoltăm creativitatea şi abilităţile copiilor, încercând totodată să îi integrăm în mediul cultural şi educaţional”, a declarat Maria Barbu, asistent social în cadrul Centrului „Acces”
Elevii intră de vineri în vacanţa de primăvară
La sfârşitul acestei săptămâni se va încheia programul dedicat activităţilor extraşcolare intitulat „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, iar elevii din învăţământul preuniversitar şi preşcolarii din municipiul nostru vor intra în vacanţa de primăvară, care se va încheia pe 22 aprilie. Apoi, elevii vor intra în febra evaluărilor. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, tezele din semestrul al doilea al anului şcolar 2013-2014 se vor susţine, de regulă, până în 23 mai. Cursurile pentru elevii care termină liceul în 2014 se încheie în 30 mai, iar cei care termină clasa a VIII- a vor intra în vacanţă pe 13 iunie. Pentru ceilalţi elevi, vacanţa de vară va începe în 21 iunie, iar anul şcolar 2014-2015 va debuta în 14 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email