Cum putem rezolva noi problema câinilor vagabonzi

Ne-am lămurit că administraţia locală nu poate sau nu vrea să rezolve problema câinilor vagabonzi care terorizează oraşul. Altfel nu îmi explic de ce, în ciuda numeroaselor apeluri, a multelor accidente şi a înjurăturilor pe care edilii le primesc direct la Primărie sau pe toate site-urile legate de Curtea de Argeş nu se face nimic.

M-a sunat un cititor disperat ieri. I-a cumpărat soţiei sale un spray lacrimogen, sa-l ţină în geantă şi să poată alunga potăile. Omul mi-a spus că astă iarnă era nasol, câinii fiind înnebuniţi de frig, acum e la fel, maidanezii suferind din cauza căldurii. Povestea e perfect valabilă pentru toţi cei care au sunat la redacţie sau ne-au scris, plângându-se de numărul mare de câini de pe străzile municipiului. Am întrebat la Primărie, la Serviciul Public, cel care are o echipă de ecarisaj, dar răspunsul a fost acelaşi. Nu pot fi strânşi câinii din oraş pentru că legea interzice eutanasierea lor. Cel mult ar putea fi sterilizaţi şi apoi lăsaţi liberi, dar pentru asta nu sunt bani. Asta e tot ce poate, sau ce vrea, municipalitatea să facă. Dat fiind toată această neputinţă, cred că singura soluţie este să luăm noi, cetăţenii, iniţiativa rezolvării problemei. Iată cum vă propun să facem

Există în oraş o biobază, nefolosită acum. Trebuie constituită o asociaţie, iar Primăria să dea în folosinţă acesteia biobaza. Apoi, să adunăm câinii de pe stradă, cu ajutorul hingherilor, şi să-i cazăm acolo. Sunt convinsă că orice argeşean isterizat de maidanezi poate da un leu, doi, pe lună, pentru întreţinerea acestora, iar paznicul biobazei, care oricum stă degeaba acolo, poate sta şi în continuare, având câinii lângă el. Sunt de asemenea convinsă că în Curtea de Argeş trăiesc destui iubitori de animale care s-ar putea înscrie în asociaţie şi care ar putea duce mâncare câinilor, mâncarea fiind cumpărată cu banii adunaţi din colecta publică. Un medic veterinar cu suflet ar putea steriliza animalele fără să ceară bani. Nu ştiu dacă am rezolva astfel problema definitiv, dar trebuie să încercăm, ce ziceţi?!

Nu spun că nu ar mai fi detalii care trebuie puse la punct, dar trebuie să începem de undeva, cineva trebuie să aibă o iniţiativă. Interes Argeşean este alături de cei care vor să se implice în această chestiune. Noi vom sprijini cu tot ce putem rezolvarea acestei probleme. Vă aşteptăm propunerile şi ideile la redacţie sau pe mail,  interesargesean@gmail.ro. Cred că împreună am putea rezolva problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email