Cum puteţi lua ţeapă în numele Fiscului

În ultima perioadă argeşenii au primit e-mailuri false, ce păreau trimise de Ministerul de Finanţe, prin intermediul cărora destinatarii erau înştiinţaţi că ar avea de ridicat sume de bani, drept diferenţe de impozitare. Oamenilor li se cereau datele personale, inclusiv pin-urile de protecţie ale cardurilor. Evident, era vorba de o escrocherie, iar cei care au căzut în plasa hoţilor şi au completat datele de identificare, au rămas fără banii din conturi. Acum, reprezentanţii Ministerului de Finanţe în avertizează pe argeşeni să nu răspundă acestor e-mailuri. „Îi atenţionăm pe cei vizaţi să nu dea curs acestor e-mail-uri şi să nu completeze formularul cu date de identificare sau financiare ale societăţilor cărora sunt adresate”, spune un comunicat emis de cei de la Finanţe.
Cum arată mailul fantomă
E-mailul fals, trimis în numele Ministerului de Finanţe are următorul conţinut :
„From: Ministerul Finanţelor Publice serviciu@mfp.ro
Subject: Rambursare impozit
După ultimele calcule ale activităţii dumneavoastră anuale am stabilit că vă sunt eligibile pentru primirea unei rambursări a impozitului în conformitate cu secţiunea 501 (c). Valoarea impozitului returnat este de 473,27 RON. Vă rugăm să ne trimiteţi cererea de rambursare a impozitului şi să aşteptaţi 6-9 zile pentru verificarea datelor introduse. Pentru a accesa formularul de plată vă rugăm să vă completaţi datele aici : http://www.mfinante.ro/acasa.html?method=rambursare&pagina=52155
Această notificare a fost trimisă de către Ministerul Finanţelor Publice , Biroul de plăţi pentru persoane fizice.

MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Serviciul de Comunicare şi Relaţii Publice
şef serviciu : Cristian Marin”
Ministerul de Finanţe nu rambusează impozite şi taxe!
Cei care au intrat de site-ul notat în e-mail şi au completat datele cu privire la numărul cardului şi codul de securitate, au rămas fără bani. De aceea, reprezentanţii Ministerului de Finanţe amintesc argeşenilor că instituţia guvernamentală nu are atribuţii în domeniul rambursării de impozite şi taxe. În plus, în cadrul acestei structuri nu există Biroul de plăţi pentru persoane fizice menţionat în e-mailul fantomă. „În urma investigaţiilor efectuate de către compartimentul de specialitate din cadrul instituţiei noastre, s-a constatat că IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail nu face parte din cele aflate în dotarea Ministerului Finanţelor Publice, fiind vorba despre un atac informatic de tip phishing. Ministerul, ca şi organele de anchetă, atrag atenţia celor ce primesc astfel de mailuri să nu le dea curs”, explică cei de la Ministerul de Finanţe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email