Cum puteţi beneficia de programul Rabla 2011

De ieri a început de Programul „Rabla”, pentru anul 2011, după cum aţi aflat din Interes Argeşean. Înscrierile în program se fac până pe 4 noiembrie. Persoanele fizice, primăriile și instituțiile publice care predau spre casare autovehicule uzate în cadrul Programului Rabla beneficiază, pentru anul 2011, de un număr de până la 4 tichete valorice, astfel:
a) 2 tichete valorice pentru achiziționarea unui autovehicul hibrid, în schimbul predării   spre casare a unui autovehicul uzat;
b) 4 tichete valorice pentru achiziționarea unui autovehicul electric, în schimbul predării  spre casare a unui autovehicul uzat.
Persoanele fizice, primăriile și instituțiile publice care nu casează autovehicule uzate, dar  care achiziționează autovehicule hibrid sau electrice beneficiază de:
a) o reducere de 10%, dar nu mai mult de 1.800 de euro din prețul de comercializare a  autovehiculului hibrid achiziționat;
b) o reducere de 20%, dar nu mai mult de 3.700 de euro, din prețul de comercializare a  autovehiculului electric achiziționat.
Facilităţile acordate celor care achizitionează acest tip de autovehicule urmăresc stimularea achiziției, atât de către persoanele fizice, cât și de către autoritățile administrației publice centrale și locale, de mașini hibrid și electrice, în vederea reducerii poluării atmosferei și care să respecte prevedrile legislației de mediu, se arată într-un comunicat remis redacţiei din partea Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email