Cum primiţi despăgubiri de la Electrica dacă vi s-au ars aparatele


Întreruperile de curent au devenit o adevărată problemă pentru cei care locuiesc în municipiul nostru. Au fost şi cazuri când argeşenii au aruncat zeci de aparate electrice şi electrocasnice care au fost distruse din cauza suprasolicitării reţelei electrice. În cazul în care se dovedeşte că şocul de tensiune a avariat aceste produse, furnizorul de energie electrică este obligat să le acorde consumatorilor despăgubiri.

Primul pas – sesizare la CEZ Curtea de Argeş

Dacă şocul de tensiune a dus la deteriorarea aparatelor, primul pas pe care trebuie să îl facă argeşenii este să depună o sesizare în scris la furnizorul de energie. „În cazul în care sunt mai mult de cinci persoane care au avut de suferit din cauza şocului de tensiune, trebuie să meargă la sediul CEZ din Curtea de Argeş şi să lase o sesizare”, explică reprezentanţii CEZ. Cererea trebuie depusă în cel mult cinci zile lucrătoare de la data producerii incidentului şi trebuie să conţină informaţii despre aparatul distrus şi despre condiţiile în care s-a petrecut avaria. La cerere trebuie să anexaţi şi documente din care să reiasă că cel care a făcut sesizarea este şi proprietarul aparatului distrus. În cazul în care produsul nu a fost cumpărat de la un distribuitor autorizat, furnizorul de energie nu mai este obligat să achite despăgubiri.

Au fost mulţi argeşeni despăgubiţi

După depunerea reclamaţiei, furnizorul va verifica dacă în perioada indicată a avut loc o avarie în sistem şi în maxim cinci zile lucrătoare, o echipă CEZ va veni la domiciuliul celor care au reclamat şi va verifica la faţa locului dacă respectiva avarie a dus la distrugerea aparaturii conectate la priză. După reparaţia aparatului deteriorat, furnizorul de energie vă returna contravaloarea remedierii produsului, iar în cazul în care este necesară înlocuirea aparatului, va fi plătit costul acestuia, calculat în funcţie de vechime şi gradul de uzură. Reprezentanţii CEZ spun că au avut multe cazuri în care s-au văzut nevoiţi să îi despăgubească pe argeşeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email