Cum plătim noi, argeşenii, dezvoltarea municipiului Huşi


Despre Strategia de dezvoltare a municipiului Curtea de Argeş aţi aflat din ziarul nostru. Municipalitatea a plătit, iar o firmă a realizat această strategie, proiectul pentru finanţarea diverselor lucrări. La şedinţa Conisliului Local de vineri după amiază au fost aprobate câteva proiecte de hotărâre referitoare la studii de fezabilitate, legate de această strategie. Proiectul trebuie depus neapărat mâine.
Aleşii urbei au fost însă mult prea atenţi la doamna Andreea Postelnicu, cea care a venit în şedinţă să expună greutăţile prin care firma a trecut ca să realizeze Planul integrat de dezvoltare urbană a Municipiului Curtea de Argeş, şi la nopţile pierdute de dânsa, împreună cu primarul, conform propriei declaraţii, ca să mai citească şi ce scrie în Planul respectiv. Toate bune şi frumoase, municipiul va fi unul cu adevărat european, va curge lapte şi miere pe străzile asfaltate impecabil, citiţi despre asta în materialul alăturat. Numai că, la un moment dat, la pagina 47 a respectivului document, suntem daţi peste cap şi şocaţi definitiv de ceea ce citim.

Curtea de Argeş egal Huşi

Ia citiţi şi vă cruciţi: „Prin implementarea prezentului Plan integrat de dezvoltare urbană, administraţia publică locală a municipiului Curtea de Arges doreşte să atingă următoarele obiective specifice:
n creşterea atractivităţii municipiului Huşi (sic!) şi integrarea acestuia în marea familie a oraşelor europene, în vederea susţinerii elementelor cheie de coeziune socială
# îmbunătăţirea accesibilităţii si mobilităţii teritoriului si a populaţiei din municipiul Huşi, crearea unui climat turistic si investiţional mai atractiv
# îmbunătăţirea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă pentru locuitorii din municipiul Curtea de Argeş şi zonele adiacente”.
Dragi consilieri locali, vă scriem noi, cetăţenii municipiului Curtea de Argeş, CARE NU ESTE ACELAŞI CU MUNICIPIUL HUŞI, de ce folosiţi banii noştri ca să plătiţi o firmă care face în mod curent astfel de proiecte, dar care nu se oboseşte măcar să schimbe numele de la un proiect la altul, astfel încât măcar să avem iluzia că cineva a făcut cercetări serioase pentru realizarea acestuia?
Mai luaţi o mostră de atenţie şi interes din partea consilierilor locali la votarea unui proiect important pentru oraş. Cităm din acelaşi genial material aprobat fără probleme de cei cărora noi le plătim indemnizaţia cât un salariu minim: „Un punct slab al resurselor umane din Primărie îl constituie neocuparea funcţiei de Arhitect Şef, în condiţiile în care asupra oraşului există o presiune asupra dezvoltării urbane integrate”. Păi, doamnelor şi domnilor, avem arhitect şef din ianuarie. Oare nici asta nu ştiu onor consilierii locali?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email