Cum ne păcălesc guvernanţii cu autostrada

Deputatul Mircea Drăghici – „Autostrada Pitești-Sibiu este prinsă în culoarul IV și urmează să fie făcută pe fonduri europene, deci costurile nu sunt atât de ridicate”
Ioan Rus – „Ne-am gândit să mărim drumul-expres Curtea de Argeş-Sibiu cu câte o bandă pe sens”
„Am luat act cu stupoare că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a încercat să dea vina pe prim-ministrul Victor Ponta pentru faptul că domnia sa susține autostrada Sibiu – Brașov și nu Sibiu -Pitești”, declară deputatul Mircea Drăghici într-un comunicat remis redacţiei.
„Mai exact, conform declarațiilor sale, dl. Iohannis ar fi aflat de la premierul Victor Ponta în 2013, la Raliul Sibiului, că, financiar, este mai ușor de construit autostrada Brașov – Sibiu. Pe lângă faptul că, în realitate, autostrada Pitești-Sibiu este prinsă în culoarul IV și urmează să fie făcută pe fonduri europene, deci costurile nu sunt atât de ridicate pe cum susține domnia sa, îi atrag atenția dl. Iohannis că a repetat declarația în privința preferințelor sale în domeniul autostrăzilor și în urmă cu câteva zile. (…). În plus, din 2013 până în prezent, Guvernul Ponta a anunțat în numeroase rânduri, că autostrada Pitești – Sibiu este prioritară și că se va construi. De altfel, fostul ministru al Transporturilor Dan Șova a demarat procedurile de licitație pentru realizarea unor noi studii de fezabilitate astfel încât costurile construcției acestei autostrăzi să fie temeinic determinate și să fie ales cel mai bun traseu. (…) Este normal să existe discuții, dezbateri, teze de lucru, dar important este că guvernul condus de Victor Ponta a înțeles faptul că autostrada Pitești- Sibiu este vitală pentru județul Argeș, pentru Sibiu, pentru întreaga țară, și în mod special pentru uzina Dacia, care este principalul exportator al României”, afirmă Drăghici.   
Care sunt priorităţile lui Ioan Rus
Şi ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a făcut ieri declaraţii despre autostrăzi, şi a vorbit şi despre tronsonul care ne interesează cel mai mult pe noi, argeşenii. Ministrul Transporturilor a spus: „Despre autostrada Sibiu-Piteşti discutăm dintotdeauna, despre nevoia de a ajuta cel mai mare exportator al ţării, iarăşi toţi suntem de acord. Dar acum discuţia se mută de la necesităţi la posibilităţi. Noi în tot exerciţiul bugetar european până în 2020 avem 6 miliarde de euro toţi banii pentru autostrăzi. Dacă am face Sibiu-Piteşti ar costa 3 miliarde de euro, adică jumătate. Noi să zicem că avem deja dezvoltat triunghiul Timişoara-Arad-Deva. Ne-am gândit să mărim drumul-expres Curtea de Argeş-Sibiu cu câte o bandă pe sens. Aşa ne-ar costa la jumătate şi am avea bani să deschidem şi Piteşti-Craiova. Dar nouă nu ne trebuie numai atât, trebuie să conectăm Moldova de Transilvania fie cu două drumuri-expres, fie cu două autostrăzi. Noi putem conecta un drum de la Vatra Dornei către Ungaria sau de la Bacău la Braşov. Dar la Braşov să facă ce? Trebuie conectat şi Braşovul cu Sibiul şi cu Autostrada Transilvania. Deja zonele Arad-Timişoara au o dezvoltare mult mai mare decât zonele din estul extrem al ţării. Noi trebuie să dăm şansa tuturor regiunilor să se dezvolte”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email