Cum merg elevii la şcoală la Curtea de Argeş

Cum de pe 15 ianuarie Argeșul se află în scenariul verde, indicele de infectare scăzând sub pragul de 1,5 la mia de locuitori, elevii  merg la şcoală fizic şi la Curtea de Argeş, după o lungă perioadă în care au făcut şcoală online.

„Începe şcoala fără probleme, din punctul nostru de vedere. Poate să fie număr mare de elevi în unele şcoli, spre exemplu la „Vlaicu Vodă”, dar asta se rezolvă la fiecare şcoală în parte. Niciun director de instituţie de învăţământ nu ne-a cerut ceva şi nici nu ne-a spus că ar avea probleme”, spune primarul Constantin Panţurescu.

„Din punctul de vedere al administraţiei locale nu e nicio problemă. Din toamnă au fost făcute circuitele de intrare şi ieşire iar şcolile au fost dotate cu dezinfectant. La Şcoala Mircea cel Bătrân nu reuşeau să acopere întreţinerea şi curăţenia şi au cerut un beneficiar de ajutor social care să lucreze la curăţenie, deci nu avem probleme”, ne-a spus viceprimarul Ştefan Dumitrache.

Copiii vor merge la cursuri în funcție de rata de infectare din localitate, pe trei scenarii, astfel:

În scenariul verde, care se aplică şi în Argeş,  toți copiii merg la școală, inclusiv grădinița.

În localitățile din scenariul galben, copiii de grădiniță și clasele 1-4 merg la școală, precum și clasa a 8-a și clasa a 12-a.

În localitățile din scenariul roșu merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele 1-4 la școală, restul fac școala online.

În localitățile carantinate, toată lumea stă acasă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email