Cum merg de luni la şcoală elevii din Curtea de Argeş

Comitetul pentru Situații de Urgență Argeș, întrunit zilele trecute, a luat mai multe masuri referitoare la deschiderea unor activităţi şi la felul în care va începe şcoala în Argeş.

Astfel, activitațile cultural-educative şi în cadrul caselor de cultură și altor asemenea așezăminte culturale din județul Argeș pot avea loc în aer liber, iar conducerea Inspectoratului Școlar Judeţean Argeș a prezentat  cele trei categorii de scenarii ce vor fi puse în aplicare de consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ la acest început de an şcolar.

Scenariul 1, sau scenariul verde, presupune că toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. În judeţul Argeș în această situație se află un număr de 318 instituţii de învățământ cu personalitate juridică sau structuri ale acestora.

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu a fost însușit de 50 de unităţi şcolare cu personalitate juridică sau structuri ale acestora, iar 104 unităţi şcolare cu personalitate juridică sau structuri ale acestora au optat prin consiliile de administrație pentru un scenariu mixt : galben +verde.

În scenariul 3, sau scenariul roșu, toți elevii vor face cursuri online. În județul Argeş o singură comună (Vedea) se află în probabilitatea începerii cursurilor pe scenariul roșu.

La Curtea de Argeş, unităţile de învăţământ au decis să înceapă şcoala astfel – Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”  scenariul 2, Şcoala Gimnazială „Armand Călinescu” 6 clase scenariul 1, 3 clase scenariul 2, Liceul Tehnologic Auto, 12 clase, scenariul 1, Şcoala Gimnazială „Sf. Andrei”, scenariul 1, Şcoala Noapteş, o clasă mixtă, scenariul 1, Liceul Tehnologic  Agricol „Constantin Dobrescu”, clase de liceu şi profesională, scenariul 1 şi 2, schimbul 1 şi 2, Liceul Tehnologic „Ferdinand I”, scenariul 2, Liceul Tehnologic „Mihai I”, scenariul 1, pentru că sunt săli care permit distanţarea, Şcoala Gimnazială „Basarab I”, scenariul 1, participare fizică cu împărțire pe schimburi de la clasa 0 la clasa a 4-a, iar de la clasa a 5-a la a 8-a hibrid, scenariul 2, Şcoala Gimnazială „Carol I” , două clase pregătitoare şi două clase a opta scenariul 2, clasele 1, 2, 3, 4 -câte 2 clase pe paralelă, schimbul I, clasele 5,6,7- câte 2 clase pe paralelă, schimbul II, scenariul 2,  Şcoala Gimnazială „Mircea cel Bătrân”, toate clasele scenariul 1, Şcoala Gimnazială „Regina Maria”, de la clasa 0 la clasa a 7-a scenariul 2, clasa a 8-a scenariul 1, Seminarul Teologic „Neagoe Basarab”, 6 clase scenariul 2, două clase scenariul 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email